AutóAddikt Újdonságok Csúcskivitel és még több luxus a Volvo XC90 Excellence modellváltozatnál

Csúcskivitel és még több luxus a Volvo XC90 Excellence modellváltozatnál

A Volvo Cars 88 éves történetének legfényűzőbb típusát, a közelmúltban leleplezett XC90 elegáns és kifinomult, négyszemélyes változatát a Sanghaji Autókiállításon mutatja be a svéd gyártó.

volvo_xc90_magyarorszag_autoaddikt_007

Az XC90 Excellence modell olyan jellegzetes, egyedülálló élményt kínál a Volvo ügyfeleinek, amely a legújabb skandináv innovációkat vonultatja fel a formatervezés, a kifinomultság, a komfort és a stílus terén.

Az XC90 Excellence a Volvo vadonatúj XC90 szabadidőjárművére épül, ám a hasonlóságoknak ezzel a végére is értünk. Az XC90 Excellence az eredeti, hétüléses modellel szemben mindössze négyszemélyes; az így felszabaduló, bőséges helyet arra használták fel a tervezők és a mérnökök, hogy semmihez sem fogható utazási élményt biztosítsanak a hátul ülők számára.

A rendelkezésre álló bőséges térben túlzás nélkül első osztályú utazási élményben részesülnek a a hátul utazók. Első lépésként széles és tágas, külön-külön állítható dőlésszögű ülésekben foglalhatnak helyet, amelyek nem csak szellőztethetők, de masszázsfunkciót is kínálnak. A lábtér érezhetően nagyobb, az utasok további kényelmét előhívható érintőképernyő, kihajtható asztalkák, palack- és pohártartóval ellátott hűtőszekrény, fűtő/hűtő funkcióval felvértezett pohártartó, valamint a vezető svéd üvegműves cég, az Orrefors által gyártott kristálypoharak szolgálják

„Ez a Volvo új zászlóshajója” – nyilatkozta Thomas Ingenlath, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke. „Megteremtettük a skandináv dizájnon belül elérhető legtökéletesebb fényűzést. A Volvo még soha nem mutatott be ilyen jellegű gépkocsit. Ez az autó tökéletesen demonstrálja, mit is jelent ma a Volvo név.”

Az XC90 Excellence hátsó utasterében lábtámasz, hangulatvilágítás, megvilágított tárolómegoldások, valamint világos vagy sötétszürke, egyedi bőr dekorelemek fokozzák a fényűző hangulatopt. A csomagtartó funkcionalitását elválasztó elem fokozza, a minél csekélyebb zajszintet az utastér kiegészítő hangszigetelésén túl a Pirelli zajszűrő rendszerrel (Noise Cancelling System, PNCS) felvértezett abroncsai biztosítják.

Az XC90 Excellence modell utasainak zenei élményéről különlegesen továbbfejlesztett Bowers & Wilkins audiorendszer gondoskodik, amely az eredeti 19 helyett 20 hangszóróból áll, és ezáltal páratlan hanghűséget és térhangzást kínál a hátsó ülésen.

„Aligha létezik még egy olyan luxusautó, amely ennél kfinomultabb utazási élményt nyújtana a hátul utazók számára” – mondta Mr. Ingenlath. „Az eredmény egy olyan kiemelkedő kvalitásokkal bíró környezet, amely az intenzív pihenésre éppúgy ideális, mint a hatékony munkavégzésre.”

A svédek hagyományosan rajonganak a friss levegőért, ezért az XC90 Excellence CleanZone klímaberendezését ionos légtisztító rendszerrel szerelték fel. Ez a légtisztító berendezés a levegőben lebegő szilárd részecskéknek (pl. por vagy füst) pozitív töltést ad, és ezáltal kivonja őket az utastér levegőjéből.

Az XC90 Excellence műszerfalát kontrasztos öltésekkel varrott bőr borítja, míg a tetőkárpit színében harmonizáló, tiszta nubuk szövetanyagból készült. Ami az egyedi külső stílusjegyeket illeti, az Excellence típusjelzésen kívül a B- és C-oszlopok krómozott borítása, valamint az ajtók alsó felének szintén krómozott díszítő burkolata különbözteti meg a modellt. A többi XC90-től.

A vadonatúj Volvo XC90, amely 2014 augusztusában lépett piacra, rendkívül népszerűnek bizonyul a luxus-szabadidőjárművet kereső ügyfelek körében. Már azelőtt több mint 24 ezer példányban rendelték meg a modellt, hogy akár egy autó is megérkezett volna a Volvo bemutatótermeibe. Ez nagyjából a 2015-re tervezett gyártási darabszám 50 százalékát teszi ki.

Az XC90 Excellence rendelkezik mindazon jellemzőkkel, amelyeknek az XC90 hallatlan sikerét köszönheti, a világszínvonalú biztonsági rendszerektől kezdve az új hajtáslánc-technológiákon át a teljesítmény és takarékosság utolérhetetlen kombinációjáig.

Az XC90 Excellence globális forgalmazása még 2015 során megkezdődik; a típus csak bizonyos piacokon, a tervek szerint Magyarországon is, és csak online értékesítési felületen keresztül lesz megvásárolható.