AutóAddikt Autó-motorsport Driftelési rekordot állított fel a Nissan

Driftelési rekordot állított fel a Nissan

A Nissan Middle East vadonatúj Guinness-rekordot állított fel a világ leghosszabb páros driftelésével.

nissan_drift_rekord

A versenypályán két Nissan Z driftelt egyszerre, megállás nélkül 28.52 kilométeren keresztül. A rekord felállítása a Nissan 370Z Drift Experience bevezetési eseményén második próbálkozásra sikerült. A Nissan 370Z Drift Experience program célja, hogy mindenki számára lehetőséget nyújtson a driftelés technikájának elsajátítására és tökéletesítésére.

Az eseményről Samir Cherfan, a Nissan Middle East ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „A mai új Guiness-rekordkategóriával újból megmutathattuk a világnak autóink teljesítményét, és világrekordlistánkat is sikerült újabb Guiness-rekorddal bővítenünk. A Nissan Z a driftversenyek igen kedvelt autója, az új rekorddal pedig ismét bebizonyosodott, hogy a Nissan Z-vel a driftelés is könnyed mutatványnak tűnik.”

A Nissan Middle East és a Prodrift Academy együttműködéséből létrejött „Nissan 370Z Drift Experience” program résztvevői Nissan 370Z autókkal a Prodrift Academy profi driftoktatóitól biztonságos és ellenőrzött környezetben sajátíthatják el a driftelés fortélyait.

„A Nissan a Közel-Keleten igen elkötelezett a motorsport iránt. Mivel a Nissannál a biztonságot tartjuk a legfontosabbnak, partnerségre léptünk a Prodrift Academyvel, hogy legális és biztonságos platformot biztosíthassunk a driftelés megszállottjainak régiónkban.” – tette hozzá Cherfan.

A Nissan közel 80 éve feszegeti az innováció határait a motorsportban. Amióta a Datsun NL-75 megnyerte első versenyét a japán Tamagawa Speedway pályán 1936-ban, a Nissan a versenypályák legelismertebb autói közül többet is magáénak tudhat. A Nissan először 1964-ben tett szert nemzetközi hírnévre az első Skyline GT németországi bemutatásával. Ez volt az az autó, amely aztán a japán Grand Prix futamon egy kör alatt megelőzött egy Porschét. Ekkor kezdte az iparág és a világ is elismerni, hogy a Nissan innovációi és technológiája a nyugati világéval vetekszik. A Nissan 1969-ben – már az egész világ figyelmétől övezve – mutatta be a legendás Skyline GT-R-t, az autós versenytechnológia úttörőjét. Az eredeti Skyline GT-R számos jegye napjaink GT-R modelljeiben is tovább él.

Innen már csak egy lépés volt a Nissan védjegyének számító turbómotor 1979-es bemutatása, valamint – a motorsportok eladások növelésében játszott kulcsszerepének felismerése után – a NISMO 1984-es létrehozása. Azóta a vállalat számos rekordot megdöntött, modelljei pedig a világ leggyorsabb autói között szerepelnek. A közel-keleti régióban a Nissan Middle East az Abu Dhabi Desert Challenge-en kitűnő eredményeket elérő Emil Kneisser vezette Patrol szponzorálásával, a minden évben nagy sikerrel megrendezett GT Academy kezdeményezéssel, most pedig a Nissan 370Z Drift Experience létrehozásával tűnt ki.

A közel-keleti driftláz még 2009-ben, a régió első driftbajnokságának megszervezésekor tört ki. Az évek során ez a verseny a térség egyik legsikeresebb rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek közönsége minden országban meghaladja a 15 000-et is.

Mohammad Al Falasi, a Prodrift Academy ügyvezető igazgatója a következőket fűzte hozzá: „A driftelés a térség fiataljainak körében igen népszerű sportággá vált, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Nissan Middle Eastnek köszönhetően a sportot mostantól biztonságos és hivatalos keretek között ápolhatjuk. Profi oktatóink elkötelezetten dolgoznak rajta, hogy a fiatal tehetségekből világklasszis versenyzőket faragjanak a legendás Nissan Z és annak fantasztikus irányíthatóságának hathatós segítségével.”

2013 augusztusában a Nissan Middle East egy másik Guiness-világrekordot is megdöntött, amikor a Nissan Patrol erejét a világ legnehezebb repülőgépének sikeres vontatásával demonstrálta. A terepjárók valódi hősének becézett, közel 3 tonnás négykerékhajtású terepjáró sikeresen vontatott egy 170,9 tonnás teherszállító repülőgépet több mint 50 méteren keresztül az Egyesült Arab Emírségekben található Sharjah nemzetközi repülőtér kifutóján.

Előző cikkAUTOBEST díjat kapott az Opel Corsa
Következő cikkVáltozások a Volvo marketing-stratégiájában