AutóAddikt Hírek Eddig több, mint 250 ezer új Opel Astra K talált gazdára

Eddig több, mint 250 ezer új Opel Astra K talált gazdára

Az Arany Kormánykerék és az Év Autója 2016 kitüntetései is igazolják, hogy tavalyi premiere óta mind a szakembereket, mint a nagyközönséget fellelkesítette az új Opel Astra. Sőt, nemcsak őket: a vásárlók is szeretik a legújabb generációt: Európa-szerte több mint negyedmilliót rendeltek az ötajtósból és a Sports Tourerből.

opel-astra-k-sports-tourer-menetproba-autoaddikt-003

„Könnyebb és agilisabb lett, csúcstechnikája ráadásul könnyebbé teszi az autózást – ilyen az új Astránk“ – mondta az Opel főnöke, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Nagy dobást ígértünk a kompakt osztályban – és be is tartottuk a szavunkat. Annyi innovációval, amennyit ritkán látni e szegmensben, bestsellerré lett az Astra és az Astra Sports Tourer legfiatalabb nemzedéke.“

Az aktuális Astra ötajtós és Sports Tourer kivitelének teljesen új felépítése kétszáz kilogrammos súlycsökkentést hozott magával, a húzós, hatékony új hajtóművek pedig örömmé teszik az autózást. Modern okostelefon-integrációjával, az Opel OnStar személyes online- és szolgáltatási asszisztenssel, illetve a nagy teljesítményű, akár hét végkészüléket kiszolgáló WLAN-Hotspottal a lehető legjobb az Astra csatlakozása.

Folytatódik az Opelnek az a tradíciója is, hogy magasabb kategóriák innovatív technikáját és felszereléseit teszi elérhetővé széles vevőkörnek. Az új Astra például az úttörő, adaptív IntelliLux LED® mátrixvilágítást vezeti be a kompakt osztályban. Városon kívül állandóan a vakításmentes távfény van bekapcsolva, amely éppúgy növeli valamennyi közlekedő biztonságát, mint az Astra vezetőjének komfortját.

opel-astra-1-4-turbo-teszt-005

Őt segíti a modern Opel-frontkamerán alapuló számos asszisztencia-rendszer is – a precíz jelzőtábla-asszisztenstől a kormányzást aktívan korrigáló sávasszisztensen át a vészfékező ütközésveszély-figyelmeztetésig. Ezekhez járul az Astra Sports Tourer csomagtér-ajtaja, amely a hátsó lökhárító alatti egyszerű láblendítés hatására nyílik fel, vagy csukódik le magától.

Előző cikkJørgen Simonsen neve összeforr a Lexus LC 500-zal: hamarosan Chantilly Concours d’Elegance
Következő cikkSzeptemberben jön a Toyota Corolla legújabb generációja