AutóAddikt Hírek Jørgen Simonsen neve összeforr a Lexus LC 500-zal: hamarosan Chantilly Concours d’Elegance

Jørgen Simonsen neve összeforr a Lexus LC 500-zal: hamarosan Chantilly Concours d’Elegance

A Lexus LC 500 luxuskupé a Jørgen Simonsen élvonalbeli formatervező által felöltöztetett modell társaságában vesz részt a szeptember 4-én, vasárnap megrendezésre kerülő Chantilly Arts & Elegance Richard Mille eseményen. Az LC, amelynek értékesítése várhatóan 2017 tavaszán veszi kezdetét, szeptember 29-től a Párizsi Autószalonon is megcsodálható.

lexus-lc-500-2016-autoaddikt-016

 

Az LC, a Lexus új luxuskupéja szeptember negyedikén, vasárnap Franciaországban folytatja európai bevezető körútját (#LCOnTour), amikor részt vesz a Chantilly Arts & Elegance Richard Mille rendezvényen. Az LC a program fő eseményének, a Concours d’Elegance autókiállításnak lesz az egyik fő attrakciója, és hogy jelenléte még különlegesebb legyen, egy divatmodell társaságában vesz részt a rendezvényen, aki a nemzetközi hírű divattervező, Jørgen Simonsen által kifejezetten erre az alkalomra tervezett ruhában lép a reflektorfénybe.

„A ruha tervezésekor a Lexus LC volt az ihletadó múzsám. Kiváló minőségű anyagai és színvilága; sebessége és teljesítménye; kidolgozása és érzelmektől átitatott formavilága egytől egyig kiemelkedően nőies, mégis modern, merész, ugyanakkor érzéki formákat eredményeztek” – fogalmaz Simonsen.

Ugyancsak Simonsen nevéhez fűződnek azok a ruhák, amelyben a Lexus standjának hostessei a Párizsi Autószalonon várják majd a látogatókat. A fiatal dán divattervező ifjú kora ellenére számottevő tapasztalatra tett szert a legnevesebb francia és olasz divatházaknál, ahol olyan ünnepelt tervezőkkel dolgozott együtt, mint John Galliano, Karl Lagerfeld vagy Alexander McQueen, majd tehetségét a Versace és a Valentino művészeti igazgatójaként kamatoztatta. Ügyfélkörébe olyan hírességek tartoznak, mint Sarah Jessica Parker, Elizabeth Taylor, Olga Kurylenko, Nicole Kidman, Marisa Tomei vagy Michelle Rodriguez. Chantilly egy fontos állomása annak a nagy presztízsű turnénak, amelynek keretében az LC bejárta Európát, Spanyolországtól a németországi Nürburgringig, a nagy-britanniai Goodwood sebesség-fesztiváltól, Belgiumig.

A Chantilly Arts & Elegance Richard Mille rendezvényt követően az LC Franciaországban marad, ahol szeptember 29-től a Párizsi Autószalonon lesz a Lexus standjának ékköve.

Az LC, a Lexus zászlóshajó kupéja 2017 tavaszától, kétféle hajtáslánccal rendelhető. A full hybrid LC 500h 3,5 literes V6-os benzinmotorral és a Lexus vadonatúj Multi Stage Hybrid rendszerével felvértezve még közvetlenebb gázreakciókat, és ezáltal hamisítatlanul sportos menetdinamikát kínál. Az LC 500 modell 5.0 V8 benzinmotorja a luxuskategóriában világújdonságnak számító, frissen kifejlesztett, tízfokozatú automata sebességváltóhoz csatlakozik. Az LC a legelső olyan Lexus modell, amely a közvetlenebb, egyszersmind kifinomultabb vezetési élményt kínáló, vadonatúj GA-L padlólemezre épül.