AutóAddikt Autó-motorsport Európai Audi ügyfélcsapat-sikerek

Európai Audi ügyfélcsapat-sikerek

A belga Zolder és az olasz Misano versenypályáin az Audi ügyfélcsapatai összesen hét díjat hódítottak el.

Audi R8 LMS (GT3)

Három Audi az élen: a Blancpain GT sorozat sprintversenyének harmadik versenyhétvégéjén az Audi ügyfélcsapatai egymás között osztották fel az első három helyezést. A zolderi versenypályán megrendezett főversenyen Markus Winkelhock és Will Stevens a belga Audi Club Team WRT színeiben induló Audi R8 LMS versenyautóval haladtak át elsőként a célvonalon. Winkelhock ezzel újabb győzelmet ünnepelhetett az R8 LMS volánja mögött a múlt heti, 24 órás nürburgringi versenyen elért diadala után. A korábbi Forma-1 versenyző Stevens pedig a mostani sikerével megszerezte első győzelmét az Audi R8 LMS versenyautóval. Az Audi márka belgiumi sikerét pedig Clemens Schmid és Filip Salaquarda (ISR) illetve Stuart Leonard és Robin Frijns (WRT) tették teljessé.

Lenyűgöző kiállítási tárgy Ingolstadtban: az ingolstadti Audi Forum látogatóinak lehetősége nyílik szippantani egyet a napjaink versenyautóit körbelengő benzingőzből. A május 28-án a nürburgringi 24 órás versenyen negyedik győzelmét ünneplő Audi R8 LMS az első helyért járó trófeával együtt megtekinthető az Audi Forum előcsarnokában. A GT3-as versenyautó eredeti állapotában látható, a 4 009 kilométeres verseny során szerzett minden sérüléssel és szennyeződéssel együtt.

Audi RS 3 LMS (TCR)

Dobogós sikerek: két Audi RS 3 LMS pilóta – Plamen Kralev (Kraf Racing) és Massimiliano Mugelli (Pit Lane Competizioni) – végzett a legjobb három hely egyikén a 2017-es TCR Italy sorozat második állomásán Misanoban. Az első versenyen Kralev a második helyen ért célba, a második versenyen pedig márkatársa, Mugelli mögött a harmadik helyen végzett.

Vervisch a dobogón: a belga Frédéric Vervisch a ComToYou Racing csapatának Audi RS 3 LMS versenyautójával a helyi közönség legnagyobb örömére harmadik helyen ért célba a TCR Benelux sorozat négy sprintversenyének harmadik futamán Zolderben.

E heti versenyek és események:
09–11/06 Australian GT Trophy sorozat, 2. forduló, Winton (Ausztrália)
09–10/06 DMV GTC, 7. és 8. forduló, Nürburgring (Németország)
10-11/06 Audi R8 LMS Cup, 3. és 4. forduló, Suzuka (Japán)
10–11/06 TCR Portugal, 3. és 4. forduló, Portimão (Portugália)
09–11/06 ADAC GT Masters, 5. és 6. forduló, Red Bull Ring (Ausztria)
09–11/06 ADAC TCR Germany, 3. és 4. forduló, Red Bull Ring (Ausztria)
09–11/06 TCR Nemzetközi Sorozat, 5. forduló, Salzburgring (Ausztria)