AutóAddikt Újdonságok Íme, a Volvo 2016-os modellévének változásai

Íme, a Volvo 2016-os modellévének változásai

A Volvo Cars nagyobb teljesítményt, jobb hatásfokot, fokozott kényelmet és praktikumot, valamint még tisztább levegőt kínál a piac prémium szegmensében.

volvo_4_hengeres_2015

A Volvo Cars 2013-ban kezdte meg új generációs, közepes teljesítményű, négyhengeres erőforrásainak piaci bevezetését. A nagy-, illetve kisteljesítményű, négyhengeres motorok megjelenésével idén teljessé válik a család.

„Ezzel vadonatúj korszak nyílik a Volvo Cars életében. Megtisztelő az az elsöprően pozitív fogadtatás, amiben a Volvo Cars új fejlesztésű hajtáslánc-programja részesült. 2015-ben számos további teljesítményszinttel bővítjük a Drive-E motorcsaládot, amelyben különösen gazdaságos és kiemelkedően nagy teljesítményű variánsok is megjelennek. Mostantól vadonatúj, négyhengeres, svéd szív dobog minden új Volvo modellben. Szintén 2015-ben lép színre a Volvo Cars kompromisszumokat nem ismerő Twin Engine technológiája a vadonatúj XC90 fedélzetén.” – mondta Michael Fleiss, a Volvo Cars hajtásláncokért felelős alelnöke.

Új modell

2015-ben jelenik meg a Volvo kínálatában a karakterében és képességeiben egyaránt strapabíró S60 Cross Country. A V60 Cross Country tavaly év végén került a kínálatba.

volvo_v60_cross_country_2015

Kategóriaelső üzemanyag-fogyasztás

A Volvo Cars az elmúlt években a legjobb tömeg szerinti fajlagos CO2-csökkentést mutathatta fel a prémium szegmensben*, és most az iparág legkiválóbbjai közé sorolható erőforrásaival töretlen lendülettel halad tovább zéró emissziós célkitűzése felé.

A kézi sebességváltóval szerelt V40 D2 legkisebb CO2-kibocsátása 89 g/km – ez nem csupán a kategória egyik legkiválóbb értéke, de messze meghaladja az Európa-szerte érvényes adókedvezmény-sávok elvárásait. A szegmensében legjobbnak számító, kézi sebességváltós S60 D2 CO2-kibocsátása akár csupán 96 g/km. Ugyanez a hajtáslánc a V60 fedélzetén szintén rendkívül versenyképes 98 g/km-től teljesít. Az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás további csökkentésével találkozhatunk az XC60 D4 AWD modellnél, amely most 12 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsát ki, míg az automata sebességváltós D5 2.4 AWD CO2-kibocsátása csupán 149 g/km.

CleanZone: lélegzetvételnyi friss levegő

A Volvo Cars a kilencvenes évek dereka óta dolgozik olyan innovatív megoldásokon, amelyekkel csökkentheti a légkörből az utastérbe jutó szennyezőanyagok mennyiségét. A Volvo Cars díjnyertes utastéri légminőség-szabályozó rendszere világszínvonalú légtisztítást biztosít. Amellett, hogy kiszűri a polleneket és a szilárd szennyező részecskéket, a szén-monoxidtól, a nitrogén-oxidoktól és a szénhidrogénektől is megtisztítja a levegőt. A CleanZone, a Volvo beltéri légminőséget, utastéri légszennyezést és szagokat kezelő átfogó megoldása olyan szennyeződésektől mentes utasteret képes kínálni, amelyhez foghatóra egyetlen versenytárs sem képes.

Szóljon hozzá!