AutóAddikt Hírek Jelentős elismerést kapott a Hyundai i30 N

Jelentős elismerést kapott a Hyundai i30 N

A Hyundai i30 N az éves Autocar díjátadón – ahol az elmúlt tizenkét hónap legjobb autóit ünnepelték – a „‘game changer’” díjat nyerte el. Ez a Hyundai teljesítmény iránti elkötelezettségének legújabb, a motorsportban szerzett tapasztalatok utcai autókban történő sikeres alkalmazásának elismerése.

A szakértőkből álló bíráló testület dicsérte az autó lenyűgöző teljesítményét, tiszta vezetési élményét és versenyképes árképzését. Méltatták a Hyundai i30 N sokoldalú képességeit, különös tekintettel azon státuszára, hogy a márka először lépett be az erős versengésnek kitett szegmensbe.

„Az általa kifejtett hatás révén az i30 N egy olyan nagy teljesítményű autó, amely az Autocar értékelése szerint a régebbi múltra visszatekintő márkákat képviselő versenytársainál magasabb besorolást kapott” – nyilatkozta Mark Tisshaw, az Autocar szerkesztője. „Ilyen lenyűgöző teljesítmény, elszántság és használhatóság viszonylag szerény költségek mellett – már az első rákérdezésre is – az oka annak, amiért az i30 N kiérdemelte a „‘game changer’” státuszt. Egy merész, vonzó, szerethető és izmos hot hatch bemutatkozása.”

Nagy teljesítményű erőforrások

Az i30 N-t egy 2.0 literes turbómotor hajtja, amely két kimenő teljesítménnyel érhető el: az alap csomag 250 LE-t ad le, míg a Performance változat 275 LE-s teljesítményt nyújt. A fékezés általi nyomatékvezérlés alapfunkció, míg a 275 LE-s változat Elektronikusan Vezérelt, Részlegesen Önzáró Differenciálművel (e-LSD), nagyobb féktárcsákkal és aktív varálható kipufogórendszerrel rendelkezik.

Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Marketingért és Termékekért felelős Alelnöke elmondta: „Az Autocar – amely az autóipar oszlopos képviselője – általi „‘game changer’” történő elismerés egy kiváló eredmény. Ez a díj azt jelenti számunkra, hogy sikeresen elértük az i30 N vonatkozásában kitűzött célunkat, vagyis azt, hogy vásárlóink számára tiszta vezetési élményt nyújtsunk egy megfizethető csomagban. Az i30 N esetében a régebbi múltra visszatekintő versenytársakénál magasabb besorolás a Hyundai márka számára igazi megtiszteltetés.”

Kategóriájában vezető biztonsági funkciók és garancia

Az i30 N élvezi a Hyundai teljeskörű, 5 éves kilóméterkorlátozás nélküli garanciájából és a közúti segélyszolgálatból fakadó előnyöket. Az autó fel van szerelve a Hyundai SmartSense legújabb biztonsági és vezetéstámogató rendszereivel beleértve az Elülső ütközésre figyelmeztető rendszert, az Aktív sávtartó asszisztenst és a Vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszert, és a Vezetőt Figyelmeztető rendszert, amely észleli a kimerült sofőrt.

Az Autocar „paradigmaváltó/forradalmi” díját olyan autók kapják, amelyek új mércét állítanak fel vagy túllépnek a konvenciókon, a feje tetejére állítva a fennálló rendet.