AutóAddikt Bemutatók BMW Nagy érdeklődés övezte a 2018-as V. Balatonfüred Concours d’Elegance-t

Nagy érdeklődés övezte a 2018-as V. Balatonfüred Concours d’Elegance-t

Hatalmas sikerrel zárult a mára a régiónk egyik legnagyobb klasszikus autókülönlegességeket felvonultató seregszemléjévé avanzsáló, idén ötödik alkalommal megrendezett Balatonfüred Concours d’Elegance.


Május első hétvégéje különleges ünnepe hazánk és a környező országok klasszikus autó rajongó közösségének: a Balatonfüred Concours d’Elegance látogatói három napon át kalandozhattak az autózás történetének gyöngyszemei között. A FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens / Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált és az idén is a BMW Group Magyarország kiemelt támogatása mellett a balatonfüredi Tagore sétányon zajló rendezvényen a szakmai zsűri idén is négy főkategóriában – veterán, vintage, classic és youngtimer – díjazta a felvonuló autó és motorkerékpár csodákat.

Az V. Balatonfüred Concours d’Elegance fődíját, azaz a Best of Show kitüntetést idén a csehszlovák autóipar remeke, egy 1939-es Tatra 87-es nyerte el, a bajor prémiumgyártó különdíját pedig egy kétajtós roadster, egy 1970-ben gyártott Lombardi GrandPrix modell szerezte meg. Az ünnepélyes vörösszőnyeges záróeseményen egy vadonatúj BMW M5-ös vezette fel a klasszikus autókat, a díjakat Valker Viktor, az esemény alapítója és Massimiliano di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója adták át.

Az autós szépségversenyt negyedik éve támogató BMW Group Magyarország két valódi klasszikus autó ritkaságot hozott el a balatonfüredi promenádra, egy 1959-es BMW 503-as Coupé-t, valamint egy 1965-ös évjáratú Morris Mini Traveller-t, melyeket az esemény köré szervezett program keretében a magyar sajtó is vezetett a Káli-medence lenyűgöző útjain.

A vállalat a klasszikus járművek bemutatása mellett igazi különlegességgel is készült a balatonfüredi hétvégére: több modelljének, így a vadonatúj BMW X4-nek, az M5-nek, illetve a 3 és 5-ajtós, valamint a Cabrio MINI-k legfrissebb változatának nagyközönség előtti premierjét is a V. Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvényen tartotta, továbbá felvonultatta a BMW Motorrad újdonságait is, középpontban a 750 darabos limitált sorozatú HP 4 Race modellel.