AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Krómfelületek polírozása az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140-en

Krómfelületek polírozása az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140-en

Tavaszváró sorozatunk legfrissebb részében pár mondatban „megemlékezünk” a W140-es legfrissebb megújulási fázisáról, konkrétan a krómelemek polírpasztázásáról.

Nem teljeskörű polír, ha nincsenek a felhozatalban a krómozott felületek. Az első lökhárító, a díszrács, a díszrács kerete, a Mercedes-logó, az oldalajtók berakásai, a hátsó lökhárító – s még sorolhatnánk: az autó szinte minden része hordoz olyan elemet, amelyet krómberakással díszítettek. És ez még nem az a giccses, műanyag hatású izé, amit sok mai „prémium” autón fel lehet fedezni.

A tisztítás ebben az esetben is tiszta vízzel történt, többszöri, lágy áttörtölgetéssel, mikroszálas kendővel. Utána szárazra törtöltük, majd a tényleges száradás után a Turtle Wax krómápoló pasztáját vetettük be.

Ugyanaz a metódus, mint a hagyományos értelemben vett polírozás esetében: felvisszük a pasztát, egyenletesen eloszlatjuk, majd megvárjuk, amíg lényegében rászárad a felületre. Sokáig ne várjunk viszont, mert nehézkes eltávolítani nagyobb mértékű megszilárdulás esetén, és a krómfelületeknek sem tehet jót, ha sokáig rajta hagyjuk az anyagot.

Száradás után puha mikroszálas kendővel elkezdődhet a maga a polírozás folyamata: egyenletes, körkörös mozdulatokkal fényesítjük a felületet, mindaddig, amíg el nem tűnik a száraz wax teljesen. Mindezek után egy újabb tiszta mikroszálassal második fázisként újra fényesíthetünk, hogy a tényleges és végleges csillogást elérhessük maradéktalanul.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer