AutóAddikt Újdonságok Los Angeles-i Autószalon: ilyen az új Mazda CX-3

Los Angeles-i Autószalon: ilyen az új Mazda CX-3

A Mazda nemrégiben leplezte le az új Mazda CX-3 modellt a Los Angeles-i Autószalon első, szakmai napját megelőző, zártkörű belső rendezvényén.

mazda_cx_3_autoaddikt_los_angeles

Az új kompakt szabadidő-autó az ötödik a Mazda termékkínálatában, mely a márka díjnyertes SKYACTIV technológiájának elemeit használja, a ’KODO – A mozgás lelke’ dizájn-irányzat által meghatározott formában. A globális bevezetés következő lépése a piacra lépés Japánban, 2015 tavaszán, mellyel a B-szegmens SUV a Mazda modellcsalád lényeges tagjává válik.

Az új modell Európában a 2.0 literes SKYACTIV-G benzinmotorral (két teljesítményszinten), ill. az 1.5 literes SKYACTIV-D tiszta üzemű dízelmotorral lesz elérhető. A motorokhoz hatfokozatú manuális, vagy automataváltó kapcsolódik, két-, vagy opcionálisan választható négykerék-hajtással. A Mazda a CX-3-ba is beépíti a továbbfejlesztett i-ACTIVSENSE aktív biztonsági rendszereket, ill. az autó megkapja a kiemelkedően biztonságos, ugyanakkor ultrakönnyű és mégis merev SKYACTIV-karosszériát. A modern piaci elvárásoknak megfelelően ebben a modellben is megtalálható majd a Mazda különleges kapcsolódási rendszere, az MZD-Connect.

A Los-Angeles-i Autószalon látogatói az új Mazda CX-3 mellett találkozhattak az új Mazda MX-5-tel, a Mazda CX-5 és a Mazda6 2015-ös, frissített változatával, melyek szintén itt debütáltak. Az autókiállítás egyébként november 21-30-ig áll nyitva a nagyközönség számára.

Még több fotó a témában: http://www.napimagazin.hu/los-angeles-i-autoszalon-ime-az-uj-mazda-cx-3/