AutóAddikt Hírek Második tatárföldi üzemét nyitotta meg a Ford

Második tatárföldi üzemét nyitotta meg a Ford

A Ford Sollers megnyitotta modernizált gyárát Naberezsnie Cselniben: ez a vállalat harmadik oroszországi és második tatárföldi üzeme.

tatarfold_ford_uzem

A gyárban összeszerelt első modell a Ford EcoSport, ami teljes egészében itt készül, jelentős helyi hozzáadott értékkel. A Ford az orosz piac sajátosságaihoz igazította az EcoSport modellt, ami egy kisautó üzemanyag-takarékosságát és mozgékonyságát egy SUV tágas helykínálatával és terepjáró képességével ötvözi. Az üzemben jövőre az 5 ajtós Ford Fiesta gyártása is megkezdődik.

A Ford Sollers, a Ford Motor Company és a JSC Sollers oroszországi képviseletének vegyesvállalata megkezdte a termelést modernizált üzemében a Tatárföldi Köztársaságban fekvő Naberezsnie Cselniben. A Ford Sollers második tatárföldi és harmadik oroszországi üzemének számító üzem teljes éves gyártókapacitása eléri a 115.000 darabot; a létesítmény 1500 embernek ad munkát. A Ford EcoSport szubkompakt SUV az első autó, ami a Naberezsnie Cselni Összeszerelő Üzemben készül. Az autó gyártása teljes egészében itt folyik, és a modell tulajdonságait az orosz vásárlók igényeihez igazították. Az üzemben jövőre az 5 ajtós Ford Fiesta gyártása is megkezdődik, amelyek az orosz piacon találnak majd vevőkre.

“Büszkén jelentjük be, hogy a Ford Sollers harmadik üzemében, Naberezsnie Cselniben megkezdődött a Ford EcoSport gyártása. Ebben a modern gyáregységben a legmagasabb minőségi szabványok szerint készülnek a Ford járművei.”- fogalmaz Ted Cannis, a Ford Sollers elnök-vezérigazgatója. “Az EcoSport nyerő modellnek ígérkezik az oroszországi termékkínálatban, és jelentősen megerősíti majd a Ford márka részesedését a gyorsan növekvő SUV- és crossover-szegmensben. Jó úton járunk a Ford Sollers ambiciózus üzleti terveinek megvalósítása fele,” vélekedett Adil Sirinov, a Ford Sollers ügyvezető igazgatója. “Vállalatunk arra törekszik, hogy Oroszországban jelentős mértékben növelje a helyi hozzáadott értéket. A Ford EcoSport gyártása során körülbelül 30 olyan részegységet használunk fel, amelyeket helyi beszállítóktól szerzünk be. Mindemellett már azon dolgozunk, hogy előkészítsük az új Ford Fiesta jövő évi gyártásának beindítását. Ez azt jelenti, hogy 2015-ben a Ford Sollers már 11 Ford-modellt gyárt majd Oroszországban.”

A Ford Sollers jelenleg három oroszországi üzemben gyárt Fordokat; ebből kettő a tatárföldi Elabugában és Naberezsnie Cselniben működik, a harmadik pedig a Szentpétervár közelében fekvő Vszevolozsszkban. A Ford termékkínálatában mindenféle SUV megtalálható a teljes méretű Explorer és Edge modellektől kezdve a közepes Kugán át a szubkompakt EcoSportig, a kishaszonjármű-kínálatban pedig ott az új Transit-család – és akkor még nem beszéltünk a világszerte népszerű Focus és Mondeo modellekről. A Ford Sollers augusztusban jelentette be, hogy a következő 14 hónap során hat új járművet mutat be, amelyek közül három olyan szegmensekben jelenik majd meg, amelyekben a Ford eddig nem volt jelen az orosz piacon. A Ford Sollers emellett 2015-ben a motorgyártást is beindítja a tatárföldi Elabugában.

Ford EcoSport az orosz piacra

A Ford Sollers mérnökei jól ismerik az orosz piac sajátosságait, ezért a Ford EcoSport jellemzőit a helyi elvárásokhoz hangolták. Az EcoSport korrózióállóságát és tartósságát kemény teszteken vizsgálták, és az autót tökéletesen hozzáigazították Oroszország szélsőségesen hideg téli időjárásához. Az orosz piacon a Ford EcoSport első- és összkerékhajtással lesz rendelhető, valamint 1,6 és 2,0 literes benzinmotorokkal, amelyek öt- és hatfokozatú manuális, illetve hatfokozatú Powershift automata sebességváltóhoz kapcsolódhatnak. A legmodernebb motoroknak és váltóműveknek köszönhetően az autó az élvezetes menetteljesítmény, a tekintélyes vonóerő és a takarékos működés tökéletes kombinációját kínálja.

Szóljon hozzá!