AutóAddikt Magazin A Ford Mustang lesz Sydney szilveszter éjjeli sztárja

A Ford Mustang lesz Sydney szilveszter éjjeli sztárja

Sydney-ben a Ford Mustang lesz a szilveszter éjszakai rendezvénysorozat kiemelt sztárja, amelyet minden évben mintegy egy milliárd ember követ nyomon: miután feljutott az Empire State Building és a világ legmagasabb felhőkarcolója, a dubaji Burj Khalifa tetejére, a vadonatúj Ford Mustang ezúttal a világ leglátványosabb szilveszteri rendezvényén játszik főszerepet Sydney-ben, ahol – a Ford jóvoltából – most először zenei program is lesz.

ford_mustang_sydney_2015_szilveszter

Az ausztrál piac átalakításának és egy sor újszerű, elegáns termék bevezetésének jegyében a Ford a legendás Mustangot szerepelteti a világ leglátványosabb szilveszteri rendezvényének sztárjaként Sydney-ben, ezzel varázsolva még emlékezetesebbé e történelmi jelentőségű évet. Sydney városa a mai napon bejelentette, hogy idei szilveszteri rendezvényük egyik fő támogatója a Ford lesz. Ezzel a Mustang méltó módon zárja ezt a fontos esztendőt, melynek során áprilisban ismét feljutott az Empire State Building tetejére (ahogyan 50 évvel ezelőtt, az eredeti modell bemutatkozásakor is történt), novemberben pedig a világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa tetején is megjelent. Hogy az egész napos rendezvénysorozatot még emlékezetesebbé tegye, a Ford idén először azt is lehetővé teszi, hogy az új évet ünneplő látogatókat Sydney kikötőjében koncertek szórakoztassák. Emellett a Mustang egy meglepetésszerű megjelenéssel fogja megkoronázni ezt a kiemelkedő évet.

“Azt az üzenetet szeretnénk eljuttatni az emberekhez, hogy nagyszerű modellkínálatával – és benne a leghíresebb amerikai autóként immár világszerte forgalmazott, 50 éves Mustanggal – a Ford izgalmas jövő elé néz Ausztráliában.” – avat be Bob Graziano, a Ford Ausztrália elnök-vezérigazgatója. “Magasabbra már nem tudtuk felvinni a vadonatúj Mustangot, ezért most azt mutatjuk meg a világnak, hogy milyen a szilveszteri tűzijáték Sydney-ben egy autóból nézve, ahogyan azt még soha senki nem látta.”

A márka kínálatában hivatalosan 2015 végén megjelenő Ford Mustangot az ausztrál nagyközönség december 31-én, a Sydney szilveszteri rendezvényen csodálhatja meg első alkalommal, ahová 1,6 millió látogatót várnak, míg az ünnepséget több mint egymilliárd ember látja majd világszerte. A Mustang kiemelt helyet kap a kikötőben felállított koncertszínpadon. Ez lesz az első alkalom, hogy egy autó ilyen közel kerülhet a Sydney Kikötői Hídhoz, ahonnan remek rálátás nyílik az esti tűzijátékra, sőt innen az Éjféli Tűzijáték ‘vízesés’ effektusa is lenyűgöző látványt nyújt.

“A 2014-es szilveszteri rendezvény témája az ‘Inspiráció’, ami tökéletesen illik márkánk jövőjéhez – különösen a Mustang megérkeztével, hiszen az emberek ebben az autóban lehetőséget látnak álmaik megvalósítására és a nyílt utak kínálta szabadság átélésére.” – fogalmaz el Graziano. “Sydney az első nagyvárosok egyike, ahol beköszönt az új év, ezért örömmel segítünk a városnak abban, hogy még emlékezetesebbé tegye ezt az eseményt.”

Tömegrendezvény

Az esti rendezvényen a zenéről a Ford gondoskodik, több tízezer ember számára lehetővé téve Sydney kikötőjében, hogy élvezhessék a legnagyobb ausztrál kedvencek fellépését.

“Az emberek már jóval a tűzijáték kezdete előtt kijönnek, és egész nap várják a látványosságot.” – meséli Graziano. “Mi vagyunk, akik idén az első alkalommal gondoskodunk zenei programról, hogy az emberek még kellemesebben tölthessék ezt napot. Ez arra is alkalmat kínál, hogy nagyszerű új modelljeink bemutatásával ünnepeljük a Ford izgalmas jövőjét Ausztráliában. Ezek közé tartozik az immár 50 éve a legnagyobb amerikai autó-ikonnak számító és hamarosan világszerte megvásárolható Mustang is.”

A Ford arra is lehetőséget teremt, hogy az ausztrálok belépőt szerezzenek az exkluzív rendezvényre[1]. A Ford rajongói úgy nyerhetnek belépőt, ha holnaptól megosztják legmerészebb újévi fogadalmaikat a Ford ausztráliai Facebook-oldalán (www.facebook.coom/FordAustralia), a #FordNYE hashtaggel feltöltve egy fotót a Facebookra, az Instagramra vagy a Twitterre[2]. Három szerencsés jelentkező nyerhet magának és három barátjának belépőt a legjobb helyek egyikére, ahonnan a legjobb rálátás nyílik a szilveszteri tűzijátékra. A fődíj nyertese emellett arra is lehetőséget kap, hogy megvalósítsa merész újévi fogadalmát. A jelentkezési határidő december 18. Az ausztrálok a #FordNYE és a #SydNYE követésével figyelemmel kísérhetik az újévi rendezvény történéseit.

A világhírű legenda az ausztrál kínálatban is megjelenik

Az új Mustang a legendás izomautó eddigi legfejlettebb változata, ami kategóriája minden más autójához képest több vezetősegítő technológiát kínál. A ferdehátú és kabrió kivitelben gyártott autó új, formás karosszériája olyan világszínvonalú motorokat rejt, mint az új, turbótöltésű, 2,3 literes EcoBoost® egység, vagy a több mint 420 lóerős, 5,0 literes V8-as blokk. A legmodernebb csatlakozási rendszerek mellett a Mustanghoz versenypálya-alkalmazások, startvezérlés és egyéb megoldások is rendelhetők. A Ford Mustang 1964. április 16-án egy televíziós reklámkampány keretében mutatkozott be, és egy nappal később, április 17-én lépett a nagyközönség elé a New York-i Világkiállításon. Az autó forgalmazása még aznap megkezdődött, és a Ford márkakereskedői rekordmennyiségű, 22.000 darabos értékesítéssel zárták az első napot. Az értékesítés első évében több mint 418.000 Mustang talált gazdára, és két év sem kellett ahhoz, hogy elkeljen az első 1 millió darab. A rákövetkező öt évtized során a Ford több mint 9 millió Mustangot adott el.

[1] Lásd a részvételi feltételeket!

[2] A játékosoknak, akik az Instagram oldalon neveznek, a @Ford Australia tagget is használniuk kell. Lásd: részvételi feltételek.