AutóAddikt Újdonságok Még sportosabb külsővel tér vissza a Volkswagen Golf Cabriolet

Még sportosabb külsővel tér vissza a Volkswagen Golf Cabriolet

A Volkswagen Golf Cabriolet egyike a legsikeresebb nyitott tetős modelleknek Németországban és szegmensének egyik legnépszerűbb darabja Európában. A Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) alkalmával a látogatók is meggyőződhetnek a Volkswagen legkeresettebb négyüléses vászontetős modelljének különleges újdonságairól.

Volkswagen Golf Cabriolet

A modellt érintő változások elsőre tetten érhetőek a határozottan sportosabb első lökhárítókon, a látványos oldalsó küszöbökön és a hátsó lökhárító sportos részletein is. Ezen felül a nyitható tetejű modell az új modellévben minden eddiginél jobban egyénre szabható. Az új modellévtől hat új színből választhatnak az ügyfelek, a tetőválaszték is egy további árnyalattal gazdagodott, továbbá hat új tervezésű könnyűfém keréktárcsa is szerepel a kínálatban. A belső térben is történtek változások, új generációs kormánykerék, új dekorbetétek kerültek az autóba, emellett megújult az elérhető szövet és bőr kárpitok kínálata is.

A 2016-os modellévben az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően újul meg a Volkswagen Golf Cabriolet motorkínálata. A négy benzines (TSI) és két dízel (TDI) erőforrás mindegyike közvetlen befecskendezésű turbófeltöltős motor, amely bőséges nyomatékot biztosít az autó használójának. Szintén újdonság a Golf Cabriolet kínálatában a Composition Colour és a Composition Media rádió és infotainment rendszer, utóbbihoz kiegészítésképpen elérhető a Discover Media navigációs rendszer is. Az új infotainment rendszereken keresztül a Car-Net és az okostelefon integrációt biztosító App Connect funkciók is rendelkezésre állnak. A Guide & Inform online szolgáltatásai olyan funkciókat nyújtanak emellett, mint például az aktuális torlódási jelentések, hírek, a jármű állapotáról készült jelentések vagy az időjárás előrejelzés. Ezen felül a jármű vezetője információt kaphat a számára ismeretlen környék éttermeiről, múzeumjairól vagy mozijairól illetve a környező parkolóházak szabad helyeinek számáról, amely információkat közvetlenül beemelhet a navigációs rendszer útvonaltervezőjébe.