AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt Megvannak a gyári, 1404011002 OEM számú, 15 lyukú felnik az S420-hoz: a...

Megvannak a gyári, 1404011002 OEM számú, 15 lyukú felnik az S420-hoz: a Classic Vehicle Hungary újítja fel a szettet

Nagyjából 2 hónapos keresgélés után megtaláltuk a megfelelőnek tűnő, 16 colos, OEM 1404011002 15 lyukú gyári felniszettet az 1997-es Mercedes-Benz W140 S420-hoz. A felniket fel kell újítani, fényezni – a munkát ismét a Classic Vehicle Hungary-ra bízzuk.

Nem volt egyszerű a feladat: legyen eredeti (valószínűleg ezzel nem is lett volna különösebb gond), legyen repedés-, törés- és hegesztésmentes, ne legyen széjjelpadkázva. Voltak tehát kritériumok, s bár annak örültünk volna, ha optimális árfekvésben találunk olyan garnitúrát, amely nem igényel nagyon felújítást – végül egy kipofozásra szoruló szettet sikerült beszereznünk.

Beszerzés után rögvest elvittük a felniket Hamza Csaba műhelyébe, a Classic Vehicle Hungary-hoz, előzetes felülvizsgálatra. Elmondása szerint a felnik mentesek a maradandó sérülésektől, károsodásoktól, nincs rajtuk padkanyom, törve, repedve nem voltak. Viszont a fényezés egyértelműen rossz mindegyik esetében, tehát kell rá egy eredeti színárnyalat, valamint korrekciós munkákra (értelemszerűen csiszolás például) szükség lesz.

Kívül-belül megújulnak tehát a 1404011002 OEM számú kerekek. Mintának (a megfelelő színárnyalat kikeveréséhez) az eredeti pótkereket használjuk – azt a pótkereket, amelyet az 1997-es gyártásnál mellékeltek a bálnához. Innen jött egyébként az ötlet is, hogy a jelenlegi 17-es kerekeket (is) cseréljük olyanra, mint amilyennek lennie kell; az autentikusság számít igazán.

Úgyhogy nagyon várjuk a fejleményeket, reményeink és Csaba előrejelzése szerint a héten meglesznek a felújított felnik. Hozzájuk illő ET51 gyári csavarokra, illetve gyári kupakokra is szükség lesz, ezek beszerzése folyamatban.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer

Előző cikk[TESZT] Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI – markáns divatirányzat, prémium felhanggal
Következő cikkMinden idők legkiválóbb Fiat Ducatoját mutatták be Torinoban