AutóAddikt Hírek MWC 2018: A BMW Group újdonságai

MWC 2018: A BMW Group újdonságai

Ügyfeleit és igényeiket szem előtt tartva, a BMW Group idén Barcelonában a vezető és a gépkocsi közötti intelligens járműkapcsolati hálózat digitális továbbfejlesztésének következő lépéseit tárta a február 26. és március 1. között megrendezett Mobil Világkongresszus (MWC – Mobile World Congress) látogatói elé.

A vállalatcsoport 2018-ban egy újabb intelligens digitális szolgáltatást vezet be a piacon, amellyel még tovább könnyíti ügyfelei gépjármű-hozzáférését. A Digitális BMW kulccsal a felhasználók okostelefonjukon keresztül nyithatják ki a csatlakoztatott BMW modell ajtajait, sőt mi több, igény szerint a rendszer akár öt digitális másolat megosztását is lehetővé teszi.

A nagymértékben, illetve teljes mértékben automatizált járművezetés megvalósításának egyik alapfeltétele az átfogó járműkapcsolati hálózat kiépítése. A BMW Group ezért a 2018-as Mobil Világkongresszusnak otthont adó barcelonai csarnokegyüttes külső helyszínén egy BMW i3 prototípussal mutatta be az önvezető járművek korszakának (5. szint) kísérleti jövőképét, amely így már a nem túl távoli jövőben valósággá válhat.
Egy vadonatúj technológiai innovációnak köszönhetően Barcelonában idén az okostelefonok és gépkocsik között kiépített tökéletes együttműködés is reflektorfénybe gurult. A forradalmi BMW eSIM kártya lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott BMW modell felkerüljön a felhasználó okostelefonjának teljes körű felhasználói közé, számos új digitális funkció érkezését vetítve előre.