AutóAddikt Autó-motorsport Nagy Futam 2015: Bús Edina SEAT Leon Eurocup Cup Racer-ével indul

Nagy Futam 2015: Bús Edina SEAT Leon Eurocup Cup Racer-ével indul

A B3 Racing pilótája, Bús Edina 2015-ben is indul a Nagy Futamon. A már-már hagyománynak számító eseményen Edina idén nem formula autóval, hanem a SEAT Leon Eurocup Cup Racer-ével hódítja meg Budapest utcáit.

bus_edina_nagy_futam_2015_seat_leon_eurocup_cup_racer

Pénteken harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Futamot, amelynek célja, hogy látványos show elemekkel közelebb hozza a nagyközönséghez az autó-motor sportot. A már-már hagyománynak számító rendezvény különlegessége, hogy a sportág versenyzői Budapest utcáin indulnak versenygépeikkel, ahol a rajongók annyira közel kerülhetnek hozzájuk, mint egy zárt versenypályán soha.

2015-ben, most már harmadik alkalommal Bús Edina, a B3 Racing pilótája is vendége az eseménynek. Edina tavaly formula autóval, míg idén a SEAT Leon Eurocup-ban indított 330 lóerős SEAT Leon Cup Racer-rel vág neki az utcai „versengésnek”. A rajongók közvetlen közelről, láthatják így az idei versenyautót, és természetesen Edinát is.

bus_edina_nagy_futam_2015_seat_leon_eurocup_cup_racer_2

„Nagyon izgatott vagyok a pénteki futam miatt. Igazi élmény lesz ezzel az autóval menni a város szívében. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy idén már harmadik alkalommal vehetek részt a Futamon.” – mondta Edina.

Az esemény népszerűségét mutatja, hogy a hétvégi túraautó-világbajnokság indulói még a pénteki tesztről is hajlandók voltak lemondani, csak hogy részt vehessenek a belvárosi bemutatón. Bús Edina várhatóan 16.10h-kor rajtol majd a Nagy Futamon.