AutóAddikt Hírek Nívós elismerést kapott az új generációs Hyundai i20

Nívós elismerést kapott az új generációs Hyundai i20

A Hyundai Motor formatervezői újfent nemzetközi elismerést hoztak a márkának: munkájukat ezúttal a nagy presztízsű iF Design Awards zsűrije ismerte el. Az új generációs i20 a Termék osztályban, a Gépjármű/Jármű/Kerékpár kategóriában nyerte el a 2015-ös iF formatervezési díjat.

hyundai_i20_uj_2015_magyar_bemutato_002

A díj a Hyundai Motor modellkínálat legújabb tagjának a kifinomult formatervét ismeri el. Az új generációs i20 egyedi megjelenését a vállalat Folyékony Szobrászat formai filozófiájának legújabb értelmezése ihlette; jellegzetességei a letisztult, elegáns vonalvezetés, valamint a járművet egyértelműen Hyundai-ként azonosító, markáns, hatszögletű hűtőmaszk.

A Hyundai Motor rüsselsheim-i dizájnközpontjában dolgozó formatervezői csapat kiemelt figyelmet szentelt annak, hogy kiegyensúlyozott arányokat teremtsenek. Az orrész kialakítása az elnyújtott motorházfedéllel együtt erőteljes kiállást kölcsönöz az autónak, míg a fényes fekete C-oszlop különleges, lebegő tető hatását kelti. Az utastérben a vezetőközpontú kialakítás mellett bőségesen alkalmazott, puha tapintású anyagokkal, visszafogott zongoralakk betétekkel és krómdíszítésekkel találkozunk; mindez modern és kifinomult belső környezetet eredményez.

hyundai_i20_uj_2015_magyar_bemutato_004

„Megtiszteltetés, hogy a Hyundai ismét nemzetközi elismerésben részesült az iF Design Awards keretében, miután az új generációs i20 előtt tavaly a vadonatúj Genesis nyerte el ezt a nagy jelentőségű díjat. A formaterv meghatározó szerepet játszik márkánk arculatának kialakításában, és az egyik legfontosabb vásárlást motiváló tényező a Hyundai gépkocsik értékesítésében, így különösen örülünk annak, hogy a formatervezés nagyra becsült szakértői ilyen nagy presztízsű elismerésben részesítették munkánkat.” – mondta Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és vezető formatervezője.

Az iF Design Awards több mint hat évtizede számít a kiváló formatervezés nemzetközileg elismert mércéjének. Az iF International Forum Design GmbH által szervezett díj a legkülönfélébb iparágakban és kategóriákban ismeri el a legkiválóbb formai megoldásokat. A zsűri szigorú elbírálást követően adományozta az i20-nak a nagy becsben tartott díjat, amelyet rendkívül népes, 53 ország csaknem ötezer pályázóját tömörítő mezőnyben érdemelt ki a típus.

Az iF Design Award hivatalos díjátadó estélyére 2015. február 27-én kerül sor.

Az Európában tervezett, fejlesztett és gyártott, új generációs i20 már kapható a térségben.

A hazai hivatalos bemutatón készített cikkünk az alábbi linkre kattintva érhető el:

http://www.autoaddikt.hu/megerkezett-az-uj-hyundai-i20-kedvezo-lehet-a-fogadtatas/

Szóljon hozzá!