AutóAddikt Újdonságok Off-road dizájnnal mutatkozott be az új Volkswagen Caddy Alltrack

Off-road dizájnnal mutatkozott be az új Volkswagen Caddy Alltrack

A 2015. szeptember 15-e és szeptember 27-e között megrendezett Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatta be először a Volkswagen Haszonjárművek a bestseller Caddy legújabb off-road stílusú verzióját.

volkswagen-caddy-alltrack-2016-autoaddikt

A Cross Caddy utódját ezúttal Caddy Alltrack-nek nevezik és egyaránt elérhető személygépjárműként és kisáruszállítóként is. Az új Alltrack az exkluzív „Quito” 17 colos könnyűfém keréktárcsáknak, az új „Mojave-bézs” metálfényezésnek és a választható 4MOTION összkerékhajtásnak köszönhetően városi kisáruszállítóként és családi autóként is egyértelműen kitűnik a többi Caddy modell közül.

Hegyen-völgyön át a hétköznapokban is. Az egyedi külső elemek vagy a matt ezüstszínű – Alltrack felirattal díszített – belső küszöbborítás egyértelművé teszik, hogy a negyedik generációs Caddy robusztus stílusú változatát látjuk.

A sárvédőívek fekete műanyagburkolata, a külső küszöbburkolatok és a lökhárítók alsó fekete elemei mind a masszív felépítést hangsúlyozzák. Az autó színére fényezett lökhárítókkal, oldalsó díszlécekkel és külső kilincsekkel kontrasztot képeznek a matt fekete elemek és erősítik az új Alltrack off-road dizájnját. A fekete alsó dizájnelem ezüstszínű díszbetétet kapott.

Az Alltrack-hez tervezett, fényezett hűtőrács, amelyet három krómcsík díszít, továbbá a külső tükrök ezüstszínűre fényezett háza, a H7 dupla halogénfényszórók, a ködfényszórók, a sötétített hátsó lámpák, a hűtőrácsot és a csomagtérajtót díszítő Alltrack emblémák és az ezüstszínű tetőlécek, további különlegességek a Caddy új off-road testvérének külső megjelenésében.

Az Alltrack személygépjármű változatának belső terét a „7Summits” kárpitozás és az első ülések hátulján lévő lehajtható kisasztalok teszik egyedivé. A kisáruszállító üléseit pedig a strapabíró „Pilion” kárpit borítja. Mindkét verzió megkapta a szerecsendió árnyalatú (muskat) cérnával varrott bőrcsomagot (tartalma: kormány, kézifékkar, sebességváltókar-szoknya). A személyautó változat esetében ezt a felszereltséget egészítik ki olyan attraktív elemek, mint az állítható könyöktámasz, króm-csomag (fényszórókapcsoló, motoros külsőtükör-állító gombok, elektromos ablakok kapcsolói, kézifékkar kioldó gombja), alumínium pedálburkolatok, „Muskat” színű cérnával varrt Alltrack lábtér szőnyegek és „Carbon Square Dark” dekorbetétek a műszerfalban.

Nem csak a külsőségekben, hanem a belső értékeivel is lenyűgöz a Caddy Alltrack. A magas színvonalú Comfortline felszereltséghez hasonlóan sok funkciót kínál a legújabb Caddy amely megrendelhető az összes motor/sebességváltó kombinációval. Jelenleg ez négyféle TDI dízelmotort jelent 75-től egészen 150 lóerőig. Emellett háromféle, alacsony károsanyag-kibocsátású TSI benzines erőforrás van a kínálatban 84-től 125 lóerős teljesítményig, 1,0, 1,2 és 1,4 literes hengerűrtartalommal. A takarékos, 1,4 literes, TGI földgázüzemű motor 110 lóerős teljesítménnyel kapható. Az erőforrásokhoz, teljesítménytől függően öt- vagy hatfokozatú kézi kapcsolású, illetve hat- vagy hétfokozatú DSG kettős-tengelykapcsolós sebességváltó társítható. A 4MOTION összkerékhajtás is megrendelhető az új Caddy Alltrack modellhez.

Az alapfelszereltséghez tartozó, emelkedőn elindulást segítő rendszer (Hill Hold function) mellett a Caddy Alltrack személygépjármű változatában a manuális légkondicionálót, a „Lights & Vision” világítási és láthatósági csomagot (Ennek tartalma: automatikusan elsötétedő belső visszapillantó tükör, automatikus világításkapcsolás, nappali menetfény, Coming Home (Hazakísérő) és Leaving Home (üdvözlő) világítás valamint esőérzékelős ablaktörlő-vezérlés), sebességhatárolót és a „Composite Colour” 5 colos képátlójú érintőképernyős autórádiót is megtaláljuk.

Az új Caddy Alltrack indulóára Németországban a 84 lóerő teljesítményű TSI alapmotorral kisáruszállító kivitelben nettó 16 485 euró (bruttó 19 617,15 euró), személyautó változatban nettó 20 470 euró (bruttó 24 359,30 euró). A Volkswagen Caddy Alltrack modellek piaci bevezetése az európai piacon előreláthatóan 2015. év végén kezdődik.