AutóAddikt Magazin Összesen három darab készül a világon a limitált szériás Toyota Suprából

Összesen három darab készül a világon a limitált szériás Toyota Suprából

Kiadták a Toyota történetének egyik legritkább járművét, a kifejezetten gyűjtői vételre szánt GR Supra GT4 modellt. A kizárólag plazma narancssárga színben kapható versenyautó egy fontos mérföldkőnek állít emléket, így az autó elérhetősége limitált számban, kizárólag három példányban lesz elérhető egy-egy darabban Európában, Észak-Amerikában, és Ázsiában. A modell ára 220.000 Euro, azaz mintegy 84 millió Forint, ám gyűjtői példányról lévén szó vélhetően értéke már az eladás pillanatában nagyobb lesz ennél.

A TOYOTA GAZOO Racing sikeres GR Supra GT4 ügyfélversenyautója új mérföldkövet ünnepel az exkluzív „100 Edition” széria megjelenésével, amely kifejezetten a gyűjtőknek készült. A limitált szériás, pályanapokra szánt autót a 100. GR Supra GT4 versenyautó átadása alkalmából mutatták be, és mindössze három példány készül, így a Toyota valaha forgalomba kerülő egyik legritkább modellje lesz. Egy-egy autó jut el Európába, Észak-Amerikába és Ázsiába. A GR Supra GT4 „100 Edition” kizárólag plazma narancssárga színben lesz elérhető, amely illeszkedik a párhuzamosan piacra dobott különleges kiadású modell, a GR Supra „GT4 100th Edition Tribute” fényezéséhez, amely az év végén kerül forgalomba Európában. A szigorúan korlátozott „100 Edition” modell nem rendelkezik GT4 homologizációval, ezért kifejezetten pályanapi használatra készült. A 450 lóerős GR Supra GT4 EVO típuson alapul, amely az idei szezon elején debütált, mint a korábbi kivitel egy jelentősen továbbfejlesztett változata. A versenyváltozathoz képest a kollektorokra koncentráló „100 Edition” nemcsak egyedi plazma narancssárga festésével tűnik ki, hanem olyan jellemzőkkel is, mint a motorháztető nagyobb szellőzőnyílása és a leszorítóerőt javító új aerodinamikai elemek az elején. 

A 3,0 literes hathengeres turbómotor izgalmas, karakteres dallamait hangtompító nélküli új kipufogórendszerrel tették még vonzóbbá. A motor teljesítményét szabályozó Power Stick is ugyanabban a plazma narancssárga színben kerül leszállításra, mint maga az autó. A további egyedi részletek közé tartoznak a szénszálas külső tükrök, a tartós LED-es fényszórók és az utasülés. Az autó exkluzivitására a mindkét ülésen feltűnő, hímzett „100 Edition” embléma és a műszerfalon található egyedi embléma hívja fel a figyelmet, míg ez a jellegzetes logó a ponyván is feltűnik, amely tárolás közben védi az autót a portól és szennyeződésektől. A TOYOTA GAZOO Racing a GR Supra GT4 „100 Edition”-t 220 000 eurós áron kínálja (adók és szállítási költségek nélkül). A 2020-as szezon kezdete óta a GR Supra GT4 az egyik legsikeresebb GT4 versenyautó világszerte számos nemzeti és nemzetközi GT4 sorozatban. Az autó az európai, francia, brit és skandináv GT4-bajnokságon, a DTM Trophyn és a japán Super Taikyu sorozatban, valamint az észak-amerikai IMSA Michelin Pilot Challengeen és a Pirelli GT4 America sorozatban is győzött. A magas szintű teljesítmény fenntartása érdekében az év elején a TOYOTA GAZOO Racing bemutatta a frissített GR Supra GT4 EVO modellt. A szezon eleje óta a GR Supra GT4 autók több mint 300 versenyen vettek részt, 43 osztálygyőzelmet és 125 dobogós helyezést értek el. 

„A GR Supra GT4 és a GR Supra GT4 EVO kapcsán ügyfeleinkkel közösen azon dolgoztunk, hogy olyan versenyautót fejlesszünk ki, amellyel a csapatok szerte a világon sikereket érhetnek el. Ügyfeleink bizalmának és lelkesedésének köszönhetően mindössze három év alatt elértük ezt a 100 járműből álló mérföldkövet, ami nagyon pozitív.” – árulja el Hendrik Schietzel, a németországi Kölnben működő TOYOTA GAZOO Racing Europe Customer Racing menedzsere. „Ugyanakkor megragadtuk ezt a lehetőséget egy nagyon különleges és ritka modell létrehozására. A GR Supra GT4 „100 Edition” három példánya a Toyota rajongóinak és gyűjtőknek készült, akiknek lehetőségük lesz nagyon jól érezni magukat a pályán ezzel a rendkívüli járművel.”