AutóAddikt Magazin Polestar-kiegészítők az új Volvo S90 és V90 modellekhez is

Polestar-kiegészítők az új Volvo S90 és V90 modellekhez is

A vadonatúj Volvo S90 és V90 modellekhez is hamarosan megrendelhető az új generációs Polestar teljesítmény-optimalizáció, ami még élvezetesebbé, még dinamikusabbá teszi az új platform eleve kiemelkedő szintű vezethetőségét.

volvo-v90-polestar-optimalizacio-autoaddikt

„Folytatjuk az új, kategóriaelső Volvo platformok teljesítményének tökéletesítését célzó munkánkat. Az S90 és V90 modellek a prémium teljesítmény új szintjét képviselik; különösen nagy örömünkre szolgál, hogy ezt még magasabb színvonalra emelhetjük a Polestar teljesítmény-optimalizáció révén” – mondta Niels Möller, a Volvo Cars sportmárkája, a Polestar ügyvezető igazgatója.

Az új generációs Polestar teljesítmény-optimalizáció többet kínál, mint egyszerű motorteljesítmény-növelést: a mérnökök a teljes hajtásláncot kezelésbe veszik. Azáltal, hogy optimalizálják a gázreakciót, a sebességváltás sebességét és pontosságát, a gázelvételi reakciót, valamint természetesen a motorteljesítményt, az aktív vezethetőség vadonatúj szintjét valósítják meg. Az új optimalizációs filozófia a Polestar Cyan Racing mérnökeiben és versenyzőiben született meg.

„Hallatlanul izgatott vagyok, hogy ugyanazt a technológiát alkalmazhatom versenyautóinkon és a közúti modellek teljesítmény-optimalizációjánál. Egységes filozófiát követve teljesen kiegyensúlyozott csomagot hoztunk létre, amely minden körülmények között jól kihasználható teljesítményt biztosít, akár autóversenyt szeretnénk megnyerni, vagy kedvenc országutunkon autóznánk dinamikusan” – mondta Thed Björk, aki egy Drive-E technológiával felszerelt Volvo S60 Polestar TC1 autóval versenyez az FIA WTCC túraautó világbajnokságban.

Az S90 és V90 családból elsőként a D5 modellhez lesz elérhető a Polestar optimalizáció; a T6 verzióhoz 2016 év végétől áll rendelkezésre a csomag.

A Polestar optimalizáció során elvégzett módosítások a legcsekélyebb mértékben sem érintik a hivatalos károsanyag-kibocsátási és üzemanyag-fogyasztási értékeket, a szervizintervallumokat, illetve a Volvo gyári garanciális konstrukcióját.