AutóAddikt Újdonságok Sorozatgyártásban az Audi Q2

Sorozatgyártásban az Audi Q2

Az Audi AG központi gyárában mostantól új autók is készülnek: megkezdődött az Audi Q2 sorozatgyártása. Ezzel az új, Made in Ingolstadt kompakt SUV-vel a négykarikás márka egy egészen új szegmensben jelenik meg, egyszersmind megmutatva, mennyire elkötelezett a Duna-parti központi gyára mellett. Innovációk – például egy teljesen automatizált moduláris tároló rendszer – segítenek abban, hogy gördülékenyen fussanak az egyre komplexebb gyártási folyamatok.

audi-q2-autoaddikt

Albert Mayer, az ingolstadti Audi-üzem igazgatója hangsúlyozta: „Egy új modell sorozatgyártásának elindítása mindig különleges esemény, és nagy kihívást jelent mind a gyár, mint az ott dolgozó emberek számára. Büszkék vagyunk rá, hogy itt, Ingolstadtban készítjük a világpiac számára az Audi Q2-t, a Q család legkisebb modelljét. Szeretném megköszönni az Audi csapatának a termelés sikeres beindítását.”

Max Wäcker, az üzemi tanács elnökhelyettese kijelentette: „Az üzemi tanács következetesen és sikeresen dolgozott azért, hogy az Audi Q2 Ingolstadtban készüljön. Ezután még jobban kihasználjuk a fő gyáregységünk termelőkapacitását, ami nagy siker az ingolstadti Audi-dolgozók számára.

Az Audi dolgozói az A3 szerelőszalagján készítik az új Audi Q2-t is. A készülő járművek az Audi A3-mal együtt haladnak át a karosszériaüzemen, a fényezőüzemen és a szerelőszalagon. Ehhez nagyszabású változtatások, új logisztikai eljárások váltak szükségessé, amelyeket a gyártás leállítása nélkül vezettek be. Az Audi Q2 termelése fokozatosan napi 450 darabra emelkedik. Az ingolstadti helyszínen az Audi innovatív módszerekkel tette könnyen kezelhetővé a bonyolult gyártási folyamatokat. Például az Audi Q2 hajtáslánca számára teljesen automatizált részegység-tárolókat építettek a szerelőszalaghoz, megnövelve ezzel a helyi tárolókapacitást.

Az új Audi Q2, amelynek világpremierje 2016-ban a Genfi Autószalonon volt, a négykarikás márka tizenharmadik modellszériája. A Q2-vel a cég a Q család sikertörténetét folytatja. A kompakt SUV a modern dizájnt magas fokú funkcionalitással ötvözi; ez az autó a mindennapi használatra éppúgy kiváló, mint szabadidős tevékenységre. Vonzerejét csak növeli az ötmillió variációban rendelhető egyedi felszereltség, valamint a csúcskategóriájú connectivity, infotainment és vezetői segédrendszerek. Az Audi Q2 kezdetben hat különböző motorral készül: a három TFSI és a három TDI motor a 85 kW (116 LE) és 140 kW (190 LE) közötti teljesítménytartományt öleli fel. Az új ingolstadti modell hamarosan rendelhető lesz.

Az ingolstadti Audi üzem az Audi Csoport legnagyobb, egyben Európa második legnagyobb autógyára. A vállalat több mint félmillió autót gyárt Ingolstadtban évente. Harminc másodpercenként gördül le egy új autó a szerelőszalagról, ami napi 2500 járművet jelent. Az Audi Q2 jelentősen hozzájárul a gyár jövőjéhez: a Q család legkisebb modellje tovább javítja a márka versenyhelyzetét.