AutóAddikt Újdonságok Sportos elegancia, kiemelkedő dinamika: BMW M Performance Parts alkatrészek az új BMW...

Sportos elegancia, kiemelkedő dinamika: BMW M Performance Parts alkatrészek az új BMW 6 Gran Turismo-hoz

A motorsport inspirálta specifikus alkatrészek egyedi stílust kölcsönöznek az új csúcskategóriás BMW 6 Gran Turismo modell számára.

Az új BMW 6-os Gran Turismo lenyűgözően elegáns, rendkívül sokoldalú és kiemelkedően dinamikus vezetési élményt nyújt. A modell sportos jellegét új szintre emelő modell-specifikus BMW M Performance Parts alkatrészcsomag 2017 novemberében válik elérhetővé. A testreszabott és motorsport-inspirálta áttervezett alkatrészek, amelyek a meghajtást és a felfüggesztést fejlesztik tovább és a külső borítást, illetve a vezetőfülkét teszik hatékonyabbá, még tovább fokozzák a dinamikus vezetés élményét, miközben a BMW 6-os Gran Turismo-nak egyedi és markánsan kifejező megjelenést kölcsönöznek.
A BMW M Performance Parts termékcsalád autentikus stílusában a BMW M GmbH jól megalapozott, versenyzéssel kapcsolatos szakértelme tükröződik, amelyre az alkatrészek megalkotása során támaszkodtak. Minden egyes alkatrész teljes mértékben megfelel a BMW Group szigorú, az anyagok kiválasztására, a tervezésre és a kivitelezés minőségére vonatkozó előírásainak. A szóban forgó alkatrészek cseréje nincsen hatással a járművek garanciájára.

A BMW M Performance kipufogó hangtompító rendszere az új BMW 6-os Gran Turismo számára egy igazán lenyűgöző akusztikai és vizuális dimenziót teremt. Nem mindennapi megjelenést kölcsönöz az autó hátuljának, ugyanakkor olyan sportos hangzást biztosít, amely komfortossá teszi az utazást hosszabb távokon is. A hangtompító rozsdamentes acélból készült, és kifejezetten a benzinmotoros modellekhez, a BMW 630i Gran Turismo-hoz (kombinált fogyasztás: 6,6-6,2 l/100 km; kombinált CO2 kibocsátás: 152-142 g/km), a BMW 640i Gran Turismo-hoz (kombinált fogyasztás: 7,4-7,0 l/100 km; kombinált CO2 kibocsátás: 169-159 g/km) és a BMW 640i xDrive Gran Turismo-hoz (kombinált fogyasztás: 8,2-7,7 l/100 km; kombinált CO2 kibocsátás: 187-177 g/km) készült. A motor típusától és a felszereléstől függően, kör vagy trapéz alakú kipufogóvéggel érhetőek el, króm vagy szénszálas kivitelben. A kerek kipufogóvéget gravírozott M logó, míg a trapéz alakút M Performance felirat díszíti.

A BMW 6-os Gran Turismo vezetési dinamikája és megjelenése egyaránt sokat köszönhet a 21 hüvelykes BMW M Performance könnyűfém keréktárcsáknak, melyek súlycsökkentő kovácsolási technikákkal gyártják kétszintes, kétszínű, duplaküllős kialakítással. A külső küllőszinten és a kerékabroncson a magasfényű festék polírozott felületekkel találkozik. Az exkluzív megjelenésű kerekekre különböző méretű gumiabroncs kerül; az első tengelyre 245/35 R21, míg a hátsó tengelyre 275/30 R21-es gumi, defekttűrő kivitelben. A sportfékrendszer, amely a BMW 6-os Gran Turismo számára is elérhető, optimalizálja a dinamikus vezetési élményt és az autó vizuális megjelenését. Az új BMW 6-os Gran Turismo még a legdinamikusabb vezetési stílus mellett is állandó fékteljesítményt ér el a belső hűtésű, perforált könnyűszerkezetes féktárcsákkal és alumíniumból készült, rögzített négydugattyús féknyereggel az első tengelyen, illetve egydugattyús lebegő féknyereggel a hátsó tengelyen. A piros féknyergek vizuálisan is visszaigazolják, hogy a BMW M Performance sportfékrendszer kialakítása a motorsportból ismert rendszereket követi.

A BMW M Performance fényes fekete vesék kifejezetten dinamikus megjelenést kölcsönöznek az új BMW 6-os Gran Turismo orrának. A légfedél fekete rácsaival kiegészülve, a BMW vese tökéletes színharmóniát sugall.

A BMW M Performance külső tükörborításának szénszálas kivitele újabb kiemelkedő vizuális élményt nyújt. A szénszálas műanyag-alapú (CFRP) elemeket nagy gonddal, kézzel készítették, kifejezetten a BMW 6-os Gran Turismo számára. A többrétegű festés és a magasfényű bevonat az autónak határozottan erőteljes megjelenést kölcsönöz. A BMW M Performance Frozen Black fólia tökéletesen kiemeli a sportos-elegáns vonalakat és a harmonikus arányokat, amelyek az új BMW 6-os Gran Turismo-t jellemzik. A matt fekete és a szürke csíkok ízlésesen hangsúlyozzák az autó geometriáját.

A BMW M Performance sportkormány valódi versenyautós érzetet kelt az új BMW 6-os Gran Turismo-ban: az alcantara-borítású fogófelület, a nagy hüvelykujj-támaszok, illetve az enyhén lapított alsó rész kellemes fogást, optimális markolatot, illetve közvetlen kormányzást biztosítanak. Puha nappa bőr a felső és az alsó részen, valamint a kormánykerék közepén, ezüstszürke keresztöltéses varrás és a kormány közepén egy piros jelzés 12 óránál – ezek teszik teljessé a BMW M Performance sportkormány rendkívül dinamikus megjelenését. A nyolcsebességes Steptronic sportváltó a kormányról is vezérelhető. A vezetőfülkébe tervezett termékcsoport tagjai között BMW M Performance lábszőnyegek is szerepelnek.

A BMW M Performance modell-specifikus alkatrészek az új BMW 6-os Gran Turismo bevezetésével egyidőben válnak elérhetővé. A termékek az Original BMW Accessories program részeként kerülnek forgalomba, értékesítésükről és beszerelésükről a BMW márkakereskedői, értékesítési leányvállalatai és szervizpartnerei gondoskodnak.