AutóAddikt Autó-motorsport Szabó Krisztián sártengerben szerezte be EB bronzérmét

Szabó Krisztián sártengerben szerezte be EB bronzérmét

Újoncként hatalmas bravúrt hajtott végre Szabó Krisztián, aki a peches utolsó olaszországi futam ellenére megszerezte a Ralikrossz Európa-bajnokság bronzérmét.

szabo-krisztian-ralikrossz-autoaddikt

„A szombati első előfutam első kanyarjában olyan szerencsétlenül ütköztem, hogy eltörött a féltengely és megsérült a váltó, amiből sajnos nem is volt tartalék, oda lett volna az esélyem az EB dobogóra, ha csapattársam az orosz Nikita Misyulia nem adta volna kölcsön az ő tartalék alkatrészét. A szerelőim emberfeletti munkát végeztek, hogy tudjam folytatni a versenyt, de az autó így sem volt 100%-os. Ennek ellenére sikerült bekerülnöm a döntőbe, az ötödik helyen. Előrébb kerülni viszont már nem tudtam, mert egész vasárnap szakadt az eső és az előttem autózók miatt egyszerűen alig láttam ki a szélvédőn, sártengerré változott a pálya egy része. De szerencsére ez a pozíció is elég volt ahhoz, hogy összesítésben megszerezzem az Európa-bajnokság 3. helyét, aminek hihetetlenül örülök.” – mondta el Krisztián.

A német Volland Racing 23 éves versenyzője idén szerzett egy futamgyőzelmet, egyszer volt második és egyszer a dobogó harmadik fokára is felállhatott a hat versenyhétvége alatt.

„Hatalmas bravúr ez Krisztiántól, újoncként senki nem várt tőle ilyen teljesítményt, szinte az összes pálya ismeretlen volt neki és az autóval is ez volt az első teljes szezonja. Azt hiszem minden adottsága megvan ahhoz, hogy a ralikrosszban is a csúcsra érjen” – mondta el Rolf Volland a csapat vezetője Krisztiánról, aki korábban már háromszor Európa-bajnok lett autókrosszban.

„Az utolsó hétvége sikerülhetett volna jobban is, de a szezonnal összességében elégedett vagyok. Már számolgattam, mennyi idő van hátra a következő év első versenyéig, körülbelül fél év. Mindenképpen itt szeretném folytatni, ugyanezzel a csapattal és autóval” – zárta Szabó Krisztián, akinek egy fontos versenye idén még hátravan, az Amerikai Kamion Bajnokság szezonzárója két hét múlva Las Vegasban.