AutóAddikt Magazin Rangos elismerést kapott a MINI John Cooper Works a német sport auto...

Rangos elismerést kapott a MINI John Cooper Works a német sport auto magazintól

A tekintélyes elismerés tovább írja a legújabb MINI-modellgeneráció élsportolójának sikertörténetét, miközben az erőteljes kisautó kivételes kvalitásait hangsúlyozza.

mini-john-cooper-works-autoaddikt

A sport auto német autós szakmagazin idei olvasói szavazásán a MINI John Cooper Works modellt választották meg az import kisautó kategória győztesének, amellyel a legtüzesebb brit prémium kisautó tovább írja egyedülálló sikertörténetét. Vérpezsdítő teljesítményének és kivételes tulajdonságainak köszönhetően a MINI John Cooper Works világéletében különleges helyet foglalt el a kisautók szegmensében.

A legújabb MINI John Cooper Works modell orrába a márka történetének legerősebb sorozatgyártású motorját szerelték be: a MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozó kétliteres, négyhengeres erőforrás maximális teljesítménye 170 kW / 231 lóerő (átlagos üzemanyag-fogyasztás az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján: 6,7 liter / 100 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 165 gramm / kilométer). Az élsportoló erőforrását, futóművét és légellenállási alaktényezőjét a versenysportban megszerzett átfogó technológiai szaktudás és tapasztalat alkalmazásával fejlesztették ki a mérnökök, amelyekkel a MINI John Cooper Works nem csupán lélegzetelállító menetteljesítményét hangsúlyozza, de rendkívül intenzív vezetési élményt is kínál. A modell különleges karakterét összetéveszthetetlen, típusspecifikus külső és belső megjelenés, illetve felszereltség tükrözi. Az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval a MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra és 246 km/órás végsebességre képes. A modellhez a hatsebességes Steptronic sport automataváltó is elérhető, opcionális extrafelszereltségként.

A sport auto német autós szakmagazin olvasói szavazásának sport auto award díjait 1980 óta szinte minden évben odaítélik az autóipar legkiemelkedőbb képviselőinek. A kitüntetést Németországban a legrangosabb szakmai elismerések között tartják számon. Idén a magazin 13 601 olvasója adta le szavazatát, összesen 30 sorozatgyártású és 10 tuning kategóriában