AutóAddikt Autóteszt Nissan Nissan X-Trail e-Power e-4Orce Tekna+ – valami teljesen új, ami nagyon...

[TESZT] Nissan X-Trail e-Power e-4Orce Tekna+ – valami teljesen új, ami nagyon élhetőnek tűnik

A Nissan a fenntartható mobilitás terén ismét új mérföldkőhöz érkezett a legújabb X-Trail e-Power e-4Orce modellel, melynek bemutatása forradalmasítja az elektromos hajtások világát. A japán autógyártó vállalat az e-4Orce technológiával kibővíti elektromos járműveinek repertoárját, és egyúttal egy innovatívabb, hatékonyabb és erőteljesebb megoldást kínál a környezetbarát közlekedés iránt elkötelezett felhasználóknak. Teszteltük a Nissan X-Trail e-Power e-4Orce Tekna+ modellt.

Az X-Trail e-Power e-4Orce a Nissan hosszú távú elköteleződésének a gyümölcse a környezetvédelem és az autóipar fejlődése iránt. A jármű a következő generációs elektromos hajtásokat ötvözi egy korszerű és hatékony rendszerrel, mely az e-4Orce technológiát alkalmazza a még kifinomultabb vezetési élmény érdekében.

Az e-4Orce egyedülálló hajtáslánc rendszert takar, melyet a Nissan mérnökei a legmodernebb technológiák felhasználásával fejlesztettek ki. Az innováció lényege, hogy mind a négy kerékhez külön-külön elektromotorok kapcsolódnak, amelyeket egy intelligens és adaptív vezérlőrendszer irányít. Ezáltal az X-Trail e-Power e-4Orce képes pontosan szabályozni a kerekekhez érkező teljesítményt, és dinamikusan alkalmazkodni a különböző útviszonyokhoz és vezetési stílusokhoz.

A jármű egyedülálló erejét és hatékonyságát a korszerű akkumulátor technológia teszi lehetővé. Az X-Trail e-Power e-4Orce egy nagy kapacitású lítium-ion akkumulátort használ, amely lehetővé teszi a hosszú távú vezetést tisztán elektromos üzemmódban. Az e-4Orce rendszer azonban nem csak a villamos energia tárolásában és szállításában remekel, hanem a vezetési élmény terén is.

Az intelligens vezérlőrendszer lehetővé teszi a jármű számára, hogy az elektromotorok és a belső égésű motor kombinált erejét optimálisan használja, biztosítva ezzel az üzemanyag-hatékonyságot és a környezetbarát közlekedést.

Az X-Trail e-Power e-4Orce egyedi kialakítású és modern belső térrel büszkélkedik, amely kényelmet és luxust kínál az utasoknak. Az új modell a Nissan által kifejlesztett legújabb infotainment rendszert és vezetéstámogató funkciókat is magában foglalja, ezáltal kielégítve a vezetők és utasok igényeit a technológiai fejlesztések terén.

A Nissan X-Trail e-Power e-4Orce új korszakot nyit az elektromos járművek világában. A kifinomult technológia és az innovatív hajtáslánc rendszer együttesen biztosítják a vezetők számára a dinamikus és környezetbarát közlekedés élményét. A Nissan elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt újabb mérföldkővel gazdagodott, és az X-Trail e-Power e-4Orce egyértelműen a jövő vezetési megoldásainak egyik zászlóshajója.

Külső dizájn

Az X-Trail e-Power e-4Orce első pillantásra is magával ragadó. A Nissan tervezői stílusos és dinamikus vonalakkal látták el, melyek hangsúlyozzák az autó modern és kifinomult karakterét. A LED-es fényszórók és a dinamikus hűtőrács az autó elejét egyedi megjelenést kölcsönöznek, míg az aerodinamikus forma optimalizálja az üzemanyag-hatékonyságot.

Vezetési élmény

Az X-Trail e-Power e-4Orce nem csupán a környezetbarát technológia csúcspontja, hanem az utakon is lenyűgöző teljesítményt nyújt. Az e-4Orce rendszer mind a négy kerékhez külön-külön elektromotorokat csatlakoztat, amelyek intelligens vezérléssel optimalizálják a hajtást. Ez eredményezi a precíz irányíthatóságot és a dinamikus gyorsulást, különösen alacsony sebességeken és nehezebb terepen.

A hibrid rendszer intelligens váltása lehetővé teszi a jármű számára, hogy automatikusan váltson a tiszta elektromos üzemmód és a belső égésű motor kombinációjára, ami hozzájárul az üzemanyag-hatékonysághoz. A váltások lágyak és észrevétlenek, biztosítva a sima vezetési élményt, amit a Nissan márka ígér.

Teljesítmény és hatékonyság

Az X-Trail e-Power e-4Orce lítium-ion akkumulátora kiváló hatótávolságot biztosít, lehetővé téve a tiszta elektromos vezetést a mindennapi ingázások során. A hibrid rendszer kombinálja az elektromos és belső égésű erőforrások erejét, és dinamikusan alkalmazkodik az aktuális vezetési körülményekhez. Az intelligens energiagazdálkodásnak köszönhetően az X-Trail e-Power e-4Orce hatékonyan használja ki az energiát, optimalizálva ezzel az üzemanyag-fogyasztást.

Belső tér és technológia

Az X-Trail e-Power e-4Orce belső tere luxust és kényelmet kínál az utasoknak. Az ergonomikus ülések, a prémium anyagok és a modern dizájn mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az utazás valódi élmény legyen. A Nissan legújabb infotainment rendszere, valamint a vezetéstámogató funkciók tovább fokozzák a vezetés élvezetét és biztonságát.

2023 Nissan X-Trail e-Power e-4Orce specifikációk

Motor

Motortípus: hibrid rendszer, elektromos motorok és belső égésű motor kombinációja

Lökettérfogat: 1497 cm³

Maximális teljesítmény: 158 LE @ N/A ford./perc

Elektromotorok teljesítménye: 204, 136 LE

Rendszerteljesítmény: 213 LE

Maximális forgatónyomaték: N/A Nm @ N/A ford./perc

Erőátvitel: összkerékhajtás, automataváltó

Méretek, egyéb műszaki adatok

Hossz: 4680 mm

Szélesség: 2065 mm

Magasság: 1725 mm

Tengelytáv: 2705 mm

Tömeg, üresen: 1950 kg

Megengedett össztömeg: N/A kg

Csomagtartó mérete: 510 liter

Üzemanyagtartály mérete: 52 liter

Menetteljesítmények

Végsebesség: 180 km/h

Gyorsulás 0-ról 100-ra: 7.2 s (gyári), 7.5 s (saját mérés)

Fogyasztási adatok

Saját, mért eredmény (átlagos használattal)

Városi: 7.9-9.9 l/100 km

Országúti: 4.8-6.2 l/100 km

Vegyes: 6.5-6.8 l/00 km

Gyárilag mért eredmények

Városi: N/A l/100km

Országúti: N/A l/100km

Vegyes: 6.4-6.7 l/100km

CO2 kibocsátás: 146-152 g/km

Bővebb információ a Nissan magyarországi képviseletének honlapján, IDE kattintva.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

Fotó: Autóaddikt.hu