AutóAddikt Magazin Titokban újult meg a 38 éves Ford Fiesta, az apa elérzékenyült

Titokban újult meg a 38 éves Ford Fiesta, az apa elérzékenyült

Carlo Tedeschi minden gyermeke tradicionális nevet visel: Cristina, Monica, Francesco, Massimo, Paolo, Valentina, Chiara… és Fiesta?

Nem, Carlo és felesége, Gianfranca nem fogytak ki az olasz keresztnevekből, csak az a helyzet, hogy 38 éve vásárolt kisautójukat nyolcadik gyermeküknek tekintik. Így amikor Carlo szervezetében két éve rákot találtak, a “többi” hét gyermeke úgy döntött: restauráltatják szeretett családtagjukat, hogy újra régi fényében ragyogjon.

“A Fiesta fontos szereplő volt családunk életében. Én és két húgom nemcsak a Fiestával tanultunk vezetni, hanem apánk ezzel az autóval hozott haza minket a kórházból, amikor megszülettünk” – mesélte a 34 éves Paolo, a legfiatalabb fiú. “Tudtuk, hogy mindig arról ábrándozott, bárcsak olyan lehetne a Fiesta, mint új korában. Ez az autó mindig, mindenhol velünk volt: az esküvőkön, az ünnepeken, a nyaralásokon – akárcsak egy testvér. A városban mindenki ismeri az autónkat; mi vagyunk a Fiesta-család.”

A Tedeschi család apraja-nagyja a Fiestán tanulta meg az autóvezetést; Carlo újonnan vásárolta az autót az otthonától, Sant’llario d’Enzától nem messze, Reggio Emilia városában működő márkakereskedésben. Ez volt élete egyetlen új autója, és a mára igencsak ütött-kopott Fiesta kilométer-számlálója immár 245 ezret mutat.

Ahhoz, hogy egy autó jogosult legyen az oldtimereknek járó különleges arany plakett viselésére, kizárólag eredeti alkatrészek lehetnek benne. Csakhogy az autó üléskárpitja már szétfoszlott, Olaszországban viszont nem kapható ilyesmi. Szerencsére a tervezett meglepetés híre Németországba is eljutott, és a német Fiesta-rajongók a család segítségére siettek. A Tedeschi család díszvendégként vehetett részt a múlt héten a Ford kölni rendezvényén, ahol a vállalat bemutatta a Fiesta legújabb generációját.

“Az autónk újra gyönyörű. Bárcsak engem is ilyen könnyen helyre lehetne hozni!” – mondta a családfő, Carlo.