AutóAddikt Hírek Tömegközlekedéssel kombinált járműmegosztó szolgáltatást fejleszt Indiában a Toyota

Tömegközlekedéssel kombinált járműmegosztó szolgáltatást fejleszt Indiában a Toyota

Egy hosszútávú együttműködés keretében indított a tömegközlekedés megreformálását célzó tesztprojekt részeként a Toyota Mobilitási Alapítvány két- és négykerekű bérelhető járművei enyhítik az utak zsúfoltságát, és egyszerűbbé teszik a metróállomások megközelítését az indiai Bengaluruban.

A Toyota Mobilitási Alapítvány (TMF) és a Világ Erőforrásai Intézet (WRI) az indiai Bengaluru város hat metróállomása közelében indít közös projektet két- és négykerekű járművek bérbe adására, illetve fuvarmegosztási célú felhasználására, hogy enyhítsék az utak zsúfoltságát, és hogy megkönnyítsék a metróhoz vezető út első/utolsó mérföldjének megtételét. A hat metróállomás környezetét a területhasználat és a fejlettség előre meghatározott szempontjai szerint mérik fel. A hozzáférhetővé tett termékek között lesznek kulcs nélkül használható elektromos robogók, elektromos kerékpárok, elektromos autók és mikrobuszok. Mindez azt szolgálja majd, hogy jobb képet lehessen alkotni a városi lakosság igényeiről. Az egyéves tesztidőszakot követően a TMF és a WRI a hat metróállomásnál szerzett tapasztalatokat megosztja majd a kormányzattal és más érdekeltekkel is.
Ez a projekt a TMF és WRI által 2016 decemberétől 2017 végéig működtetett Station Access and Mobility Program (STAMP) kiterjesztése, ami azt a célt szolgálja, hogy jól átgondolt megoldásokat kínáljon a tömegközlekedési csomópontok megközelítésére – méghozzá a mobilitás terén innovatív technológiákat és üzleti modelleket kijelölő platform segítségével. A TMF a WRI-vel közösen egy több indiai várost érintő, hároméves kezdeményezéssé bővítette a STAMP projektet, így Hyderabad lesz a következő város, ahol innovatív, utolsó mérföldes megközelítési megoldásokat alkalmaznak és tesztelnek majd. A szervezők arra számítanak, hogy e megoldások révén, illetve az indiai kormányzat tömegközlekedési programjaira támaszkodva, integrált és zökkenőmentes mobilitási élményt biztosíthatnak ügyfeleik számára.

A Wicked Ride által tesztelt megosztási koncepció
Kétkerekű járművek
• Bárhol letehető, a metróállomásokról elvihető robogók alkalmazása
• A robogót bármelyik ügyfél elviheti kulcs nélküli indítással
• Re-allokáció a nap végén
• Elektromos robogók rendszerbe állítása folyamatban. Elektromos kerékpárok tesztelése is folyamatban.

Elektromos autók és mikrobuszok
• Igény szerinti utasfelvétel akkumulátoros elektromos és hibrid elektromos autókba, vagy belsőégésű motorral szerelt mikrobuszokba
• Különféle üzleti modellek (köztük háztól-házig működő, vagy előfizetéses megoldások) tesztelése folyamatban

Előző cikkMese egy Fordról, amely hazatért családjához
Következő cikk5 csillagos EURO NCAP-besorolást kapott az új Ford Focus