AutóAddikt Bemutatók Renault Vezettük az új Renault Koleos-t, terepen is izzasztottuk

Vezettük az új Renault Koleos-t, terepen is izzasztottuk

Bemutatkozott az új Renault Koleos, méghozzá Pozsony mellett, pazar környezetben, stílszerűen egy wellness- és sportcentrum környékén vezettük a SUV-ket.

 

A kétnapos program jó elosztással sok mindenre lehetőséget adott, így kívül-belül alaposan megismerhettük az új Renault Koleos szinte minden tulajdonságát.

Érkezésünk után nem sokkal sajtótájékoztatóval kezdett a program, itt részletesen, de nem hosszúlére nyújtva láthattunk bele az adatokba, tulajdonságokba. Utána máris indult a tesztvezetés, több csoportra osztva az újságírókat.

Elsőként az offroad-rész jött: a Slovakia Ring-re autóztunk, egész pontosan közvetlenül mellé, a saját terepes pályájára. Itt máris derekasan helyt állt az új Renault Koleos, porban, 35 fokos emelkedőn, kánikulában – nem mellesleg utcai gumiabroncsokkal.

Könnyebb, erdős terepen is izzasztottuk az új Renault Koleos-t, pazar tájakon autózva, úgy, hogy nagyjából fél órának tűnt az egész délutánt felölelő tesztvezetés kiosztása.

Másnap szabadfoglalkozással folytatódtak az események: előre programozott itiner alapján, illetve annak segítségével dönthette el mindenki, mely útvonalat választja a felkínált lehetőségek kapcsán.

Feljebb említettük a sajtótájékoztatót: alább minden lényeges részlet, ami elhangzott a prezentáció során.

Az Új Renault Koleos kitágítja a határokat. Kifejező, határozott formája az erő és a kifinomultság házasításának gyümölcse – állítja a gyártó. A sportos vonalak tiszteletet ébresztenek: kidomborodó kerékívek, markáns övvonal, széles kereakek és magasan ülő
alváz: ezek egy igazi, kalandra kész SUV ismertetőjegyei. Az új Koleos még tovább viszi majd, bármilyen kalandot is hoz az élet.

Feltűnő jelenségnek jellemezhető

Az új Koleos friss levegőt hoz a mindennapokba. A részletekre különös gondot fordítottunk, és az autó erős személyisége, a nemes vonalakban is testet ölt.

Krómozott elemek teszik még elegánsabbá az új Koleos dinamikus karakterét. A Pure Vision LED fényszórók tündökölnek, és ha valaki egyszer látta, soha
többé nem felejti el azokat.

Nézzük az enteriőrt: az új Renault Koleos hív a kalandra. Merüljön el a legmodernebb technológia kifinomult világában. Az ergonomikus középkonzolon minden tökéletesen kézre esik. A fedélzeti rendszereket az R-LINK 2 Evolution 8,7 colos érintőképernyőjéről
vezérelheti. A műszerfal egy testre szabható TFT kijelző.

A Bose hangrendszer élettel teli tiszta hangja koncerttermi élménnyel tölti meg az utasteret. Mindez együtt igazi egyedi vezetési élményt jelent, amelyet páratlan komfort jellemez.

Indulhat az utazás

A fejlett technológia egészen új élményeket jelent. Az új Renault KOLEOS utasterében olyan intuitív technológiavárja, amellyel az utazás élménye maximális lehet. A 7”-os TFT képernyőn megjelenített információk teljesen testre szabhatók, emellett a belső tér hangulatvilágítása is ízlés és kedv szerint állítható be.

Az R-LINK 2 Evolution 8,7”-os érintőképernyőjén az autó minden fontosabb paramétere beállítható: multimédia, navigáció, a telefon, és a vezetéstámogató rendszerek is. Az Új KOLEOS áll a kihívások elébe azzal, hogy a legmodernebb technológiát élvezetes és használható
módon kínálja.

Magas szintű kényelem, egyedi élmények

Az Új Renault Koleos igen lendületes autó. A tágas belső teret fény árasztja el a nyitható panorámatetőn keresztül, és mind a sofőr, mind pedig az utasok maximális kényelmet élvezhetnek.

A felhasznált anyagok és a tökéletes kivitelezés mind a limuzinok esztétikumát idézik fel. A középkonzol mindkét oldalán található kapaszkodók, és az emelt vezetőpozíció emlékeztet arra, hogy egy SUV-ban ül. A hátul ülőket is magas üléspozíció
és tágas lábtér fogadja.

Hihetetlenül tágas belső tér

Az új Koleos barátságosan hívogató. A hatalmaselső fűthető és az Initiale Paris verzión hűthető ülésekkivételes kényelmet jelentenek. A hátsó üléseken utazók lábtere is páratlan méretű, hatalmas pohártartók tartják biztonságosan az innivalót az utazás alatt.

Hordozható zenelejátszóját több fedélzeti csatlakozóhoz is dokkolhatja. Minden utazás egy lehetőség arra, hogy lerázza a mindennapok gondját.

Exkluzív verzió igényeseknek

Az új Koleos a Renault tudásának a legjavát nyújtja. Merüljünk hát el az INITIALE PARIS verzió szépségében, gyönyörködjünk egész nyugodtan a 19 colos egyedi felnikben, az Ametiszt-fekete színt pedig ehhez az exkluzív felszereltséghez alkottuk meg.

Nappabőr kárpit, kivételes Bose hangzás, fűthető-hűthető első ülések várják a fedélzeten. Az INITIALE PARIS logó megjelenik az orr-részen, és krómozott díszítésként az első ajtón és az utastérben is. Az INITIALE PARIS az esztétika és a páratlan kényelem harmonikus elegye.

Az élet kihívás

Minden napra egy új kaland: az új Renault Koleos 4×4-es hajtásképlettel off-road körülmények között is parádés. A 4×2-es hajtásképlet, az Auto vagy a Lock üzemmódokban a hétköznapokban tesz jó szolgálatot.

Pontos nyomatékeloszlás az első- és hátsó kerekeken: ez garantálja a minden körülmények közötti kiváló tapadást. Az új Koleos vezetése közben a 4×4 mód, az új X-Tronic váltó és megannyi vezetéstámogató
rendszer nyújt maradéktalan élményt. Lépje át a határokat, hagyja el a járt utat a járatlanért – akár a városban, akár a terepen.

4×2-es hajtásképlet: a hajtás az első kerekeken van Válassza az Auto üzemmódot és a rendszer optimalizálja a nyomatékeloszlást az első és a hátsó kerekek között, a mindenkori megosztást pedig jelzi a TFT műszerfalon. Alacsony sebességnél a Lock mód segít abban, hogy a négykerék-hajtás egyenlő erőt juttat az első és a hátsó kerekekre, így az autó különlegesen stabil marad, és minden akadályt leküzd.

4×4 technológia: minden terepen irányítunk

A 4×4 hajtás segít megszökni a szürke hétköznapok elől – gondolhatjuk, értelmezhetjük így is. Az igazi biztonság érdekében három üzemmódból választhatunk, így minden helyzetben és minden terepen biztonságosan közlekedhetünk, legyen az hó, homok, aszfalt, vagy földút.

Energy dCi 175 és Energy dCi 175 X-Tronic motorok

A 2.0 175LE dízelmotor a maga – már 2 000 fordulat/perctől rendelkezésre álló – 380 Nm-es nyomatékával dinamikus gyorsítást és egyedi élményt kínál.

X-Tronic sebességváltó

Az új X-Tronic szinte észrevehetetlenül könnyed váltást jelent, majdhogynem nyomatékvesztés nélkül. A motorfordulat optimális tartományában dolgozik. Az X-Tronic e mellett képes szimulálni a sebességváltást 7 virtuális fokozattal, még dinamikusabb gyorsulást kínálva.

Energy dCi 130 motor

Az 1.6 130LE Energy motor a kényelmes, élvezetes mégis takarékos motor optimális elegye. Kellemesen folyamatos gyorsulás jellemzi, amely optimális üzemanyag-fogyasztással párosul.

Nagy teljesítmény, kimagasló élvezet

A kimagaslóan élvezetes vezetésért a mérnökeink a kétliteres motor erejét az X-Tronic végtelen lehetőségeivel párosították. Igazi vezetési élmény.

Innováció, amely támogat

Kényelem és biztonság: ezt köszönheti az új Renault Koleos a vezetéstámogató rendszereknek. Minden helyzetet elemeznek, így az új Koleos mindig a megfelelő funkciót lépteti életbe.

– figyelmeztet, vagy közbeavatkozik, ha szükséges. Az aktív vészfékrásegítő, a holttérfigyelő, az Easy Park Assist vagy az automata parkolórendszer mind a komfortos és nyugodt vezetést
támogatják.

Easy Park Assist: a rendszer felméri az autó körüli szabad helyet, és dönt a nyomvonalról.

Adjuk át az irányítást, és az autó magától beparkol – probléma nélkül (nem próbáltuk).

Aktív Vészfékrásegítő – ha hirtelen kell fékeznie, akkor ez az ABS és ESP mellett dolgozó rendszer segít csökkenteni a féktávolságot, hogy elkerülhesse az ütközést.

Visio System – a szélvédő felső részén elhelyezett kamerát is magában foglaló rendszer 3 funkcióval rendelkezik:

– A közlekedési táblákat felismerő, sebességtúllépésre figyelmeztető
rendszer
– Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer
– Távolsági és kanyarfényszórók automatikus aktiválása
Holttérfigyelő rendszer: Az új Koleos érzékeli a holtterében
tartózkodó autókat és az oldalsó visszapillantó tükörbe épített villogó lámpákkal jelzi azokat.

A végtelen szabadság

Ha mind a két keze tele van, akkor az automatikus csomagtérnyitás lesz a segítségére. Az Automata Renault Kártya, vagy egy egyszerű lábmozdulat is elegendő a hátsó lökhárító alatt, és máris feltárul a 624 literes csomagtér ajtaja.

Az Easy Break rendszernek köszönhetően a belső tér kialakítása gyorsan változtatható meg és a csomagtér térfogata, a felmerülő igényeknek megfelelően alakítható. Az alacsony csomagtér-padlózat könnyed rakodást tesz lehetővé.

A Koleos a mindennapi kalandok ígérete: az egyedi Bose Surround hangrendszer a Koleos fedélzetét koncertteremmé változtatja. A 12 csúcsminőségű hangsugárzó és a mélynyomó élethű, tiszta hangzást biztosít. A surround hangzás körbeveszi az utasokat és élő zenei élményt nyújt. Induljon el kalandozni, és élvezze a telt, kifinomult audio-élményt.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. A Techaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS
Előző cikkHazai menetpróbán a Peugeot 5008
Következő cikkKipróbáltuk a Ford Vignale aktuális modellpalettáját, újdonságként az Edge Vignale mutatkozott be