AutóAddikt Hírek 15 Nissan elektromos járművet kapott Essen városa

15 Nissan elektromos járművet kapott Essen városa

A Nissan – az elektromos mobilitás globális úttörője – segítségével Essen, az európai zöld főváros felvillanyozva kezdi az évet. A japán autógyár – a város új főszponzora – 15 elektromos járműből álló flottát ad át Essen városának. A két partner az elkövetkező tizenkét hónap központi témáján dolgozik együtt: a mobilitás fenntartható átalakításán.

2017. január 13-án, pénteken, az esseni Rüttenscheider Stern hotelben átadtuk az első három Nissan LEAF és két e-NV200-at Thomas Kufen, Essen polgármestere és Simone Raskob, Essen környezetvédelmi és építési osztályának vezetője és a Zöld Főváros projekt vezetője vette át a nagyméretű, szimbolikus autókulcsot Thomas Hauschtól, a Nissan Center Europe GmbH vezetőjétől.

„Essen, az európai zöld főváros, és az elektromos mobilitás terén vezető szerepet betöltő Nissan nagyszerű csapatot alkot” – nyilatkozta örömmel Thomas Hausch. „Mindeddig 275 000 elektromos járművet adtunk el világszerte, ezek több mint 3 milliárd kilométert tettek meg mindennapi használatban, és 4000 gyorstöltő-állomást telepítettünk Európában. Ügyfeleink 95 százaléka nagyon elégedett elektromos járműveinkkel. Most az a célunk, hogy az évek során összegyűlt tapasztalatunk és tudásunk felhasználásával iránymutatást és segítséget nyújtsunk az európai zöld fővárosnak, hogy „elektromosan mobillá” válhasson. Nagyon várjuk a közös munkát.”

„Az elektromos mobilitás jövőnk központi témája lesz, melyet a klímatudatosság, környezetvédelem, az erőforrások takarékos felhasználása és a hatékonyság határoz majd meg.” – hangsúlyozta Thomas Kufen.

Simon Raskob hozzátette: „Az elmúlt évtizedekben városunk képes volt az önálló átalakulásra. Az elektromos mobilitás népszerűsítése a zöld főváros program évében megadja a kezdőlökést, hogy elinduljunk a fenntartható jövő irányába.”

A projektiroda és más városi hivatalok fogják használni a Nissan elektromos flottáját. A Nissan Leaf és a Nissan e-NV200 is tökéletes megoldás a városnak: gyakorlatilag hangtalanul, és CO2 vagy más szennyezőanyagok kibocsátása nélkül szállíthatnak embereket és árukat.

A Nissan 2010-ben mutatta be a LEAF-et, a világ első tömeggyártott és immár a legnagyobb példányszámban eladott elektromos autóját. Az Egyesült Királyságban, Sunderlandben – Essen testvérvárosában – készülő LEAF egyre nagyobb népszerűségnek örvend Németországban is: 2016-ban 23%-kal nőtt az értékesítés az előző évhez képest. A piaci bevezetés óta már 4000 elégedett ügyfél vezet Nissan e-autót. Az Essen utcáin közlekedő LEAF-ek 30 kWh-s akkumulátora 250 kilométeres hatótávot biztosít. Mindössze 30 perc alatt 80%-ra lehet tölteni, erre lehetőség van a Nissan partnere, a BK Motors gyorstöltőjénél is, mely a városháza szomszédságában található. A Nissan üzemelteti Németország legnagyobb ingyenes töltőállomás-hálózatát: az autósok 70 gyorstöltőnél és 400 töltőállomáson tölthetik fel elektromos járműveiket – ráadásul mindezt ingyenesen. A japán autógyártó 2014 októberében indította el „Ingyenes elektromosságot mindenkinek” kampányát. 2015-ben jelent meg a piacon a LEAF praktikus alternatívája. A teljesen elektromos e-NV200 egy hagyományos hajtásláncú városi kisáruszállító és a LEAF már bevált zéró emissziós hajtásláncának kombinációja. A „2016-os németországi Év Haszongépjárműve díj” nyerteséhez a Nissan immár 5 év garanciát kínál.

Jelenleg kifejezetten vonzó lehetőség egy Nissan elektromos autó vásárlása. A szövetségi kormány 4000 euró bónuszt ad elektromos jármű vásárlása esetén, melynek összegét a kormány és az autógyártók egyenlő részben fedezik. A Nissan ezt a bónuszt most 5000 euróra növeli a LEAF és 5250 euróra az e-NV200 esetében. Így a Nissan LEAF már 18 365 eurótól elérhető (plusz az akkumulátorbérlés költsége).

HIRDETÉS
Előző cikkRajtra kész a Ford Ganassi Chip Racing, jöhet a Daytona Rolex 24 órás futama!
Következő cikkSikeres 2016-os évet zárt a Volkswagen Haszonjárművek