AutóAddikt Exkluzív 2005 Smart Fortwo 450 projekt 2005 Smart Fortwo 450: véletlenszerű leállások menet közben, majd 10-15 perc...

2005 Smart Fortwo 450: véletlenszerű leállások menet közben, majd 10-15 perc után újraindul

Idegesítő problémába futottunk bele projektautónkkal, a 2005 Smart Fortwo 450-nel. Menet közben random leáll, majd úgy negyed óra elteltével hajlandó elindulni újra.

A hiba vissza-visszatért, és kezdett egyre aggasztóbb lenni. Menet közben, amikor nem is számítunk rá, egyszerre elfogy a szufla a hajtásláncból, lefullad a motor, hibakód nuku. Gyújtás levesz, majd rárak, indítózás: semmi, és várnunk kell legalább 15 percet.

Akker telt be a pohár, amikor egy vasúti átjáró előtt gondolta úgy magát a 2005 Smart Fortwo 450, hogy lefullad, és még indulni sem lesz hajlandó. A 800 kilós önsúlynak és jó erőnlétünknek, valamint nem utolsó sorban segítőkész autóstársainknak köszönhetően félretoltuk az útból az autót, majd vártunk a megoldásra.

Igazából tanácstalanok voltunk totálisan, a korábbi esetekhez hasonlóan azonban már átalgoltunk, és tudtuk-reméltük, hogy a hosszas indítózások egyszercsak meghozzák gyümölcsüket. Meg is hozták, az autó elindult.

De mi is a megoldás? Természetesen partnerünk, a SmartMania.hu oldalán leltünk rá a tennivalókra – a hiba elhárítása, diagnosztizálása IDE KATTINTVA olvasható.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle Hungary, Zöld Autószerviz, MerciBolt.hu, Hankook Tire Magyarország, SmartMania

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer