AutóAddikt Exkluzív 2005 Smart Fortwo 450 projekt Biztonsági öv-párnák a 2005 Smart Fortwo 450-hez

Biztonsági öv-párnák a 2005 Smart Fortwo 450-hez

Ez valamiféle típusbetegség, vagy típushiba. Vág a biztonsági öv, menet közben ez roppant frusztráló a Smart 450-nél? Van megoldás.

Alapvetően a 450-es Smartoknál nincs lehetőség a biztonsági övek magasságállítására. Ráadásul az ülések sincsenek egy szintben, így a vezetőülésben helyet foglalókmég inkább szembesülnek a problémával. Persze ez teljes mértékben alkatfüggő, viszont ettől függetlenül van, akinek a nyakánál vág az öv, de van, akinek a vállánál.

Egyszerű megoldásként érdemes beszerezni a dupla szetben árult övpárnákat, melyeket a szíjak felületére kell felhelyezni.

Rém egyszerű a feladat: a párnák tépőzárral vannak ellátva, így különösebb szerelést sem igényel a felrakásuk. Mivel a Smart Fortwo 450-nél is hajlamos az öv összetekeredésre, először nem árt ellenőrizni, hogy az övtartóban nem tekeredett-e ki a szíj.

Ha igen, a legegyszerűbb az ülések ülőlap oldalához rögzített rész csavarját meglazítani, kitekerni, és az övet visszaállítani eredeti pozíciójába, átvezetve az övtartón.

Miután megvagyunk, máris átbújtathatjuk az övet a párnákon, majd visszahajthatjuk a tépőzárakat. Érdemes nem túl szorosra hajtani, hiszen úgy jóval szimplább akár menet közben is állítani a megfelelő párna magasságot.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországSmartMania

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer