AutóAddikt Exkluzív 2006 Opel Corsa C 1.2 Twinport 2006 Opel Corsa C 1.2 Twinport: biztosítéktábla tisztítása, karbantartása

2006 Opel Corsa C 1.2 Twinport: biztosítéktábla tisztítása, karbantartása

Mivel nagy valószínűséggel projektautónk, a 2006-os C Corsa még egyszer sem kapott biztosítéktábla karbantartást, nekiláttunk, és elvégeztük a feladatot.

Az Opel Corsa C 1.2 Twinport biztosítéktáblája a motortérben, a vezető oldalán helyezkedik el egy műanyag, lenyitható fedelű dobozban. Több fajta, több méretű és többféle erősségű biztosíték található itt, és ezeknek sem árt – ahogyan minden elektromos kiegészítőnek, alkatrésznek – a rendszeres karbantartás.

Mi most karbantartás címen szimplán kiszereltük az összes biztosítékot, majd az aljzatokba WD40-et fújtunk, hogy az impregnálás, kenés megtörténjen. Továbbá a vezetőfelületek is így optimálisabb értintkezést kaptak és bíztosítanak, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az elktromos rendszer ezen része is fennakadásm, hibák nélkül tudjon működni.

A sorrendre, valamint a megfelelő erősségű biztosítékokra természetesen rendkívüli módon oda kell figyelni a visszahelyezésnél, hiszen nem vétetlen egyetlen esetben sem a dedikált Amper-érték. Legjobb módszer arra, hogy biztosan a megfelelő helyre rakjuk vissza az adott biztosítékot, az, ha egy komplett fotót készítünk a ki- illetve szétszerelés előtt a panelről.

Együttműködő partnerek: Zöld AutószervizHankook Tire MagyarországLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer