AutóAddikt Exkluzív 2006 Opel Corsa C 1.2 Twinport Újjászületett a 2006-os Opel Corsa C 1.2 Twinport indítókulcsa

Újjászületett a 2006-os Opel Corsa C 1.2 Twinport indítókulcsa

Kissé megfáradt állapotban érkezett a távirányítós indítókulcs projektautónkhoz, a 2006-os C Corsa-hoz.

Típusbetegség: a Corsa C-k (vagy akár Combo-k, de még a B Corsa-k esetében is) a kulcsba integrált rádióadó-egységhez tartozó gombok feladják a harcot előbb-utóbb. Főként, ha idősebb modellekről van szó; persze a mindennapos használat során adódó igénybevétel végett is elkerülhetetlen az anyagok elfáradása.

A kulcsház műanyag, maguk a gombok is azok. Így nem meglepő, hogy nem kifejezetten nagy a rugalmasságuk, ellenállóképességük, ezért törnek, repednek ezek a részegységek. Viszont amint megrepedezik, utána nem sokkal el is törik, majd a gombok oldaltartó fülei leválnak, s végül kipotyog a helyéről mindkét gomb.

Sajnos csak a kulcsház csere oldhatja meg a problémát, külön a gombok cseréje bonyolultabb, és valószínűleg drágább, időigényesebb mutatvány. Persze a legegyszerűbb az, hogy rendelünk egy gyári kulcsot, viszont nagyon súlyos árat jelent ez. Mivel a szóban forgó 2006-os Corsa C nem lesz oldtimer terveink szerint – vagy ha az is lenne, ahhoz még kell neki jó 16 év – így egy utángyártott, gyári minőségi kulcsház mellett voksoltunk.

Mint korábban hőn szeretett 1997-es S420 W140 Mercedes projektünk esetében is, most is a Kulcslyuk Zárszaküzlet és Szerviz csapatához fordultunk a javítással. A dolgot bonyolította még, hogy a Corsa C kulcs alaplapján lévő mikrokapcsolók közül az egyik kitört a helyéről még korábban, így azt is pótolni kellett annak érdekében, hogy a zárás funkció is működhessen.

Mindössze 15 percet vett igénybe a javítás művelete a Kulcslyuknál, ami figyelemre méltó: teljesen megújult kulcsot kaptunk kézhez, új elemmel, instant működéssel. Külön érdekesség, hogy az autó elekltronikáját nem kellett feltanítani a kulcshoz, nem kellett párosítani sem – elsőre nyitott és zárt a rendszer.

Együttműködő partnerek: Zöld AutószervizHankook Tire MagyarországLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer