AutóAddikt Hírek 5 csillagos NCAP-értékelést kapott a Subaru Levorg

5 csillagos NCAP-értékelést kapott a Subaru Levorg

A Fuji Heavy Industries, a Subaru gyártója bejelentette, hogy a Levorg a legmagasabb, ötcsillagos értékelést kapta az Euro NCAP 2016-os általános biztonsági vizsgálatán.

subaru-levorg-euro-ncap-5-csillag-autoaddikt

Az Euro NCAP a Felnőtt utasok védelme, a Gyermekek védelme, a Gyalogosvédelem és a Biztonsági segédberendezések kategóriában is pontoz. A 2016-os értékelésben egy új teszt is bevezetésre került, amely azt vizsgálja, hogy a gépjárművek önállóan mennyire jól ismerik fel és előzik meg a gyalogosokkal való ütközéseket. Az EyeSight rendszerrel felszerelt Levorg magas pontszámot ért el az új teszten. Ez az ötödik alkalom, hogy egy Subaru modell kiérdemelte a tekintélyes, 5 csillagos értékelést az Euro NCAP-tól a Legacy 2009-es, a Subaru XV 2011-es, a Forester 2012-es és az Outback 2014-es eredménye után.

Független szervezetektől az EyeSight rendszer kiemelkedő értékelést kapott a balesetmegelőző képességéért. A Subaru vezetéstámogató rendszerével felszerelt gépjárművek az elérhető legjobb, kiváló minősítést érték el a Közlekedésbiztonsági Biztosító Intézet (IIHS, egy gépjármű-biztosítók által támogatott non-profit szervezet az USA-ban) frontális ütközésmegelőző rendszereket vizsgáló tesztjén. Japánban az EyeSight rendszerrel felszerelt Subaru gépkocsik a lehető legmagasabb JNCAP ASV értékelést kapták balesetmegelőző képességükért a Vidékfejlesztési, Infrastruktúra, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium, valamint a Nemzeti Ügynökség az Autók Biztonságáért és az Áldozatok Védelméért (NASVA) által végzett vizsgálatokon.

Az EyeSight az első vezetéstámogató rendszer, amely csak sztereó kamerákat használ a jármű előtt lévő tárgyak felismerésére, mint pl. autók, gyalogosok, biciklisek, motorosok. A rendszer 2008-as japán debütálása óta az egyes funkciók nagyon sok dicséretet kaptak, ilyenek többek között az ütközésmegelőző fékvezérlés és a teljes sebességtartományban működő adaptív tempomat. Az EyeSight ausztráliai, Észak-amerikai és európai piacra történő bevezetésével az FHI lényegesen növeli azoknak az ügyfeleknek a számát, akik számára modelljeikben elérhető a megelőző biztonsági rendszer.

Az FHI célja, hogy a Subaruk az Élvezet és Nyugalom hangulatát sugallják, amely alapja a márka Confidence in Motion (Magabiztosság az utakon) alapelve. Ám az Élvezet és Nyugalom alapvető eleme a biztonság. A Subaru ezért továbbra is arra törekszik, hogy aktív, passzív és ütközésmegelőző biztonsági technológiái révén teljes körű védelmet kínálhasson vásárlóinak.