AutóAddikt Újdonságok 89. Genfi Autószalon, 2019: Goodyear Eagle F1 SuperSport termékcsalád

89. Genfi Autószalon, 2019: Goodyear Eagle F1 SuperSport termékcsalád

Tavalyi bejelentését követően a Goodyear a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatja be a kínálat csúcsát jelentő, nagy teljesítményű gumiabroncsait. Az autószalon látogatói a Goodyear Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R és az Eagle F1 SuperSport RS abroncsokat tekinthetik meg.

Az abroncsok innovatív technológiai megoldásai és gumikeverékei lehetővé teszik a féktávolság jelentős csökkentését és a köridők javítását anélkül, hogy a vezetési élmény más elemei (így a kanyarodás és fékezés közbeni visszajelzés vagy a közelgő csúszáshatár érzékelése) csorbát szenvednének.

A Goodyear SuperSport termékcsalád

Az Eagle F1 SuperSport a Goodyear versenytapasztalataira építve kiemelkedő tapadást és kezelhetőséget kínál. A futófelület merev bordái jó reakciókészséget biztosítanak irányváltáskor, míg az abroncs vállrészén alkalmazott, masszív, zárt külső mintázat jó irányíthatóságot eredményez a kanyarodás közbeni terhelésátadásnál. A rendkívül merev oldalfal-kialakítás tovább javítja a kezelhetőséget, ugyanakkor nem csökkenti túlzottan a menetkényelmet. Bár az abroncsot elsősorban száraz útfelületre tervezték, a Goodyear több anyagkeverék kombinációjával innovatív módon gondoskodott a nedves úton elért teljesítmény javításáról: a száraz útra optimalizált külső részt három, nedves útfelületre optimalizált belső szegmens egészíti ki. Ennek köszönhetően a járművezető száraz úton biztonságosan veheti be az éles kanyarokat, nedves úton pedig kiemelkedően jó fékhatást és kezelhetőséget tapasztal.

Az Eagle F1 SuperSport R még nagyobb tapadást és még precízebb kormányzást kínál közúton és versenypályán egyaránt. A száraz útfelületen kivételes útfogást eredményező, nagy súrlódási együtthatójú gumikeverék még nagyobb tapadást biztosít, a kiváló kanyarstabilitást pedig a futófelület mintázatán lévő belső árkon kialakított hidakkal valósították meg, ami csökkenti a futófelület blokkjainak szélsőséges kanyarvételi erők hatására fellépő deformációját. Az abroncs érintkezési felületének optimalizálásával egyenletesebb nyomáseloszlást értek el, ami tovább javítja a kormányzás pontosságát és a visszajelzést.
Az Eagle F1 SuperSport RS a Goodyear leginkább versenyorientált abroncsa, mellyel még tovább feszegethetők a határok a versenypályán, ugyanakkor közúton is engedélyezett a használata. A speciális, versenyzésre kifejlesztett gumikeverék egyedülálló tapadást és teljesítményt biztosít száraz útfelületen.