AutóAddikt Újdonságok 89. Genfi Autószalon, 2019: íme, a CUPRA Ateca Special Edition

89. Genfi Autószalon, 2019: íme, a CUPRA Ateca Special Edition

A CUPRA márka a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon leplezte le a CUPRA Ateca Special Edition modellt, amely megnövelt teljesítményszinttel, még kifinomultabb és vonzóbb formában mutatta be a nagyteljesítményű SUV modellt.

A CUPRA Ateca megjelenésével egy új, nagy teljesítményű járművekről szóló időszak vette kezdetét, amelyben megismerhetjük a sportosság mai modern értelmezését.

A CUPRA Ateca továbbra is egyedülálló modell marad szegmensében, amely tökéletesen illeszkedik az ügyfelek igényeihez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával az eredeti modell feltűnő külső megjelenését, stílusos belső kialakítását és kiemelkedő teljesítményét még tovább fokozták.

A CUPRA Ateca Special Edition kifejlesztésével a márka a SUV rajongók kedvére kívánt tenni egy limitált darabszámban elérhető exkluzív modellváltozattal. Antonino Labate, a CUPRA stratégiai, üzleti, fejlesztési és operatív igazgatója részletezte a vállalat céljait ezzel az új modellváltozattal: „A CUPRA elképzeléseinek egyik központi értéke az egyediség. Ahogy a tavalyi évben a CUPRA R esetében tettük, most is a legsikeresebb modelljeinkre épülő, limitált darabszámban készülő járművel készültünk, hogy meglepjük azokat az autórajongókat, akik szenvedélyesen vonzódnak az exkluzív tervezésű termékekhez. A CUPRA Ateca Special Edition bemutatásával egy kisipari keretek között készült járművel léptünk a személyre szabhatóság következő szintjére.”

A CUPRA Ateca Special Edition szíve és lelke a piac technológiailag egyik legfejlettebb erőforrása, egy turbófeltöltésű, közvetlen befecskendezésű négyhengeres 2.0 TSI benzines aggregát, amely figyelemre méltó 300 lóerő teljesítményre képes, maximális forgatónyomatéka pedig 400 Nm. Az ember és a gép összhangja pedig a pontos, hétfokozatú kettős tengelykapcsolós (DSG) sebességváltónak, a 4Drive összkerékhajtási rendszernek és a progresszív kormányzásnak köszönhetően hibátlan.

A CUPRA Ateca Special Edition azonban most még magabiztosabban, frissebben és önbizalommal telve lép színre, köszönhetően olyan újdonságok egész sorának, amelyek még inkább kiemelik a modellt a versenytársak közül.

Feltűnő jelenség: a külső megjelenés

A CUPRA Ateca energikus karakterét tükrözi feltűnő külső formavilága is, amely a Special Edition változat megjelenésével még hangsúlyosabb és dinamikusabb lett.

Az új tervezésű, exkluzív 20 col peremátmérőjű rézszínű könnyűfém keréktárcsák nem csupán esztétikailag visznek újat az autó külső megjelenésébe, de növelik a nyomtávot és elrejtik a szériafelszereltség részeként szerelt Brembo fékeket. Rézszínű szénszálas elemek biztosítják a még kifinomultabb megjelenést az oldalsó visszapillantó tükröknél és a leszorítóerőt fokozó hátsó légterelő esetében. A fejlesztések érintették a kipufogó rendszert is, amely megkapta az Akrapovic kipufogó rendszert. Ez amellett, hogy a jármű súlyát közel 7 kilogrammal csökkentette, a még exkluzívabb hangzás élményével kényezteti a nagyteljesítményű SUV rajongóit.

A külső megjelenés díszítő elemei mellett a rézszínű CUPRA felirat és az exkluzív Grafén szürke fényezés még inkább kihangsúlyozza a CUPRA Ateca Special Edition kifinomultságát és dinamikus képességeit.
Kifogástalan részletek: a belső tér
A CUPRA Ateca Special Edition belsejében helyet foglalva szembetűnő a jármű látszatra és tapintásra is kifinomult, vonzó és igényes kialakítása.

Az első kagylóülések, a hátsó ülések és az ajtóbetétek exkluzív Petrol kék Alcantara kárpitozása olyan vizuálisan vonzó elem, amelyet eddig még nem láthattunk a CUPRA Ateca belterében. Az új színt kiegészítendő a szellőzőnyílásokat és a középkonzolt fekete keretbe foglalták, míg a klímaberendezés kezelőgombjait és a műszerfalat rézszínű szénszálas betét szegélyezi. A CUPRA Ateca Special Edition belterében minden apró részlet számít, így az nem is lehet teljes a prémium minőségű CUPRA szőnyegek nélkül.

A CUPRA Ateca Special Edition modell 2019. év végétől rendelhető.

Előző cikkJövő héten Floridában, az 1000 mérföldes Sebring futamon állnak rajthoz a Toyota hibrid versenygépei
Következő cikk89. Genfi Autószalon, 2019: Goodyear Eagle F1 SuperSport termékcsalád