AutóAddikt Magazin A BMW Group a fenntartható mobilitásra inspirálja a tehetségeket

A BMW Group a fenntartható mobilitásra inspirálja a tehetségeket

A müncheni központú vállalatcsoport sikeresen pozícionálja magát napjaink egyik legizgalmasabb munkáltatójaként az iparágakon átívelő versenyben. A BMW Group az autóipari szegmensben kiérdemelte a világ legvonzóbb munkahelyének járó elismerést, miközben Németországban is a releváns szakképesítést szerzett fiatalok elsőszámú választásává érett.

A BMW Group a jövő mobilitási szokásait formálja – tisztán elektromossá, digitálissá és fenntarthatóvá. Ezen meghatározó vezérelve következetes alkalmazása mentén a vállalatcsoport képes izgalmas, jövőbe vezető állásokat kínálni. E téren a bajor prémiumgyártó 2021-ben újabb értékes kitüntetést nyert el, a világ egyik legjelentősebb technológiai iránymutatójaként. A fiatal tehetségek kiváltképp nagyra értékelik, hogy a BMW Group családjának tagjaiként a társadalmak életminőségének módszeres javításán dolgozhatnak és ezzel párhuzamosan egyénekként is fejlődhetnek. „Rendkívüli módon örülünk annak, hogy a technológiai átalakulás idején mind nemzeti, mind nemzetközi szinten vonzó és megbízható munkáltatóként tudjuk pozícionálni magunkat. Ez a fiatal tehetségekért folytatott versenyben is kifizetődő” – fogalmazott Ilka Horstmeier, a BMW AG igazgatótanácsának emberi erőforrásokért és munkakapcsolatokért felelős tagja.

Az egyes márkák munkavállalókra gyakorolt hatásait elemző Universum idén is elvégezte azon felmérését, amelyben a világ legvonzóbb munkáltatóit kereste. A felmérésben a világ tíz legfontosabb gazdasági országának mintegy 221 ezer diákja vett részt, akik az összes célcsoport körében a BMW Groupot választották meg a világ legvonzóbb autóipari munkáltatójának. Ez azt jelenti, hogy a vállalatcsoport a legígéretesebb tehetségekért folyó nemzetközi versenyben is megállja a helyét. A mérnökök között a bajor prémiumgyártó dobogós helyen végzett – szenzációsnak számító, harmadik helyezést szerezve közvetlenül a Google és a Microsoft mögött. Az informatikai hallgatók körében végzett felmérésben a BMW Group az egyetlen autóipari vállalatként végzett a tíz legjobb technológiai óriást egyesítő listán, az előkelő kilencedik helyet megszerezve. A müncheni központú vállalatcsoport az üzleti hallgatók rangsorában is jóval a többi autógyártó előtt, a tizenharmadik helyen végzett. A BMW Group a németországi diákok és a szakmabeliek körében végzett másféle, IT kategóriájú felmérésekben folyamatosan az első tízben, míg a mérnöki és üzleti kategóriájú felmérésekben a legjobb öt között végzett.

Kiváltképp elismerésre méltó, hogy Németországban a BMW Group a releváns szakképesítést szerzett fiatalok körében immár sorozatban tizedik éve bizonyul a legvonzóbb munkáltatónak. A Trendence Institut GmbH egy független tanácsadó és piackutató cég, amely évente több mint 25 ezer tapasztalt, főiskolai diplomát szerzett szakembert kérdez meg. A BMW Group a szakmunkások körében is kimagasló népszerűségnek örvend: egy 50 ezer emberrel elvégzett, 2021-es németországi felmérésben a vállalatcsoport a második helyet szerezte meg, előző évi eredményét is feljavítva ezzel. A szakirányban tanuló diákok, a frissdiplomás tehetségek és a munkavállalók BMW Groupról alkotott képe tökéletesen egybevág a vállalatcsoport házon belül végzett felmérésének eredményével: idén a BMW Group munkatársainak 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy büszke arra, amiért a vállalatnál dolgozhat.

A fiatal tehetségek biztonságot és stabilitást keresnek

A koronavírus-járvány, valamint a 2020-as és 2021-es gazdasági és társadalmi változások egyaránt arra késztették a fiatal tehetségeket, hogy újradefiniálják a munka világát. A tanulmányok azt mutatják, hogy a fiatal tehetségek a nagyobb stabilitás és a nagyobb biztonság felé mozdultak el – a BMW Grouphoz hasonló vállalatok felé, amelyek a múltban is sikerrel vészelték át a kisebb-nagyobb változásokat.

Fiatal tehetségek az iránymutató digitalizációért és a fenntartható mobilitásért

A BMW Group vonzó munkalehetőségek egész sorát kínálja. Köztük olyan lenyűgöző termékek megvalósítását, amelyeket nem csupán a virtuális térben fejlesztenek ki, hanem az utakon is visszaköszönnek. Ez különösen vonzó az olyan informatikai tehetségek számára, akiknek innovációi kulcsfontosságúak lehetnek a jövő mobilitása szempontjából. „A BMW Groupnál nem csupán a fiatal tehetségek, de az informatikai, tudományos és mérnöki területen dolgozó szakemberek is rendkívül vonzó belépési lehetőségeket találnak. Az új kollégák gyorsan betekintést nyernek témaköreinkbe, felületeinkbe és termékeinkbe, egykettőre a BMW Group kreatív és dinamikus, nemzetközi csapatának részévé válva. Csapattagjaink számára a lehető legjobb feltételeket biztosítjuk ahhoz, hogy egyéni képességeikre támaszkodva és a munkájuk iránti szenvedélyükből merítve a jövő fenntartható mobilitásának legjobb megoldásait váltsák valóra” – mondta Nicole Kurek, a BMW Group tehetséggondozó részlegének vezetője. A BMW Group mindezek érdekében az olyan jövőbe mutató munkakörök szakértőit is keresi, mint például az akkumulátor-kutatás, az automatizált járművezetés, a mesterséges intelligencia, a szoftverfejlesztés, az IT-biztonság, az adatbázis-menedzsment, a felhőrendszer-informatika, valamint az alkalmazásfejlesztés.

A kíváncsi tehetségek a BMW Group karrieroldalának közösségimédia-csatornáin nyerhetnek betekintést abba, hogy mit jelent a BMW Groupnál dolgozni. Az érdeklődők a vállalatcsoport karrieroldalain az aktuális gyakornoki álláslehetőségekről is tájékozódhatnak, ahol közvetlenül benyújthatják jelentkezésüket is.