AutóAddikt Magazin A BMW M6 Competition Package 600 lőerősre növekszik

A BMW M6 Competition Package 600 lőerősre növekszik

2015 júliusában a BMW M GmbH felfrissíti a BMW M6 Coupé, a BMW M6 Cabrio és a BMW M6 Gran Coupé modellekhez opcionális extrafelszereltségként kínált Competition Package teljesítménynövelő csomagot, hogy ily módon még tovább növelje a kategóriájában egyedülálló sportautó dinamizmusát, s vele együtt a vezetés lélegzetelállító élményét.

bmw_m6_competition_package_autoaddikt

A vadonatúj fejlesztésű csomag 40 lóerővel (29 kW) fokozza a BMW M6 modellekbe szerelt, M TwinPower Turbo technológiával dolgozó 4.4 literes V8-as benzinmotor alapesetben 560 lóerős teljesítményét (a BMW M6 Coupé, a BMW M6 Cabrio és a BMW M6 Gran Coupé modellek átlagos üzemanyag-fogyasztása 9.9 / 10.3 / 9.9 liter 100 kilométerenként, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 231 / 239 / 231 gramm kilométerenként). A nyolchengeres erőforrás csúcsnyomatéka a Competition Package részeként az alap 680 Nm-ről 700 Nm-re nő, amely ráadásul extrém széles fordulatszám-tartományban, percenkénti 1500 és 6000 főtengely-fordulat között mindvégig a vezető rendelkezésére áll.

Új egyéni rekord: a BMW M6 Coupé már 11.8 másodperc alatt eléri a 200 km/órás tempót

Az opcionális Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M6 modellek lenyűgöző, 441 kW-os / 600 lóerős teljesítményükkel azonnal rabul ejtik a vezetés szerelmeseit: a BMW M6 Coupé és a BMW M6 Gran Coupé mindössze 3.9 másodperc alatt, míg a BMW M6 Cabrio 4.0 szekundum alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Sőt mi több, a BMW M6 Coupé immáron 11.8 másodperc alatt megfutja a 0-200 km/órás sprintet, ami 0.6 másodperccel javítja tovább a Competition Package frissítés előtti verziójának (423 kW / 575 lóerő) idejét. A BMW M6 Competition Package modellek végsebességét 250 km/óránál korlátozza az elektronika, az opcionális M Driver’s Package extrafelszereltséggel azonban ez az érték 305 km/órára módosítható.

A Competition Package teljesítménynövelő csomag számos járműtechnológiai módosítással emeli felülmúlhatatlan magasságokba a BMW M6 sportmodellek agilitását, kezelhetőségét és vezetési élményét, ugyanazon tervezési alapelv szerint fejlesztve, mint az összes BMW M sportmodellt: a bajor gyártó mérnökei a futómű-technológiát pontosan a jármű egyedi hajtásláncának karakteréhez hangolják. A végeredmény a maximális teljesítmény nyújtotta vérpezsdítő vezetési élmény, minden helyzetben megbízható és precízen kontrollálható kezelhetőséggel – még a határokat feszegetve is. A rugókat, a lengéscsillapítókat és a stabilizátor rudakat evégett még feszesebbre hangolták. A tovább optimalizált tapadás érdekében saját vezérlőegység működteti az Aktív M Differenciálművet, amely így minden korábbinál dinamikusabb kigyorsításokat tesz lehetővé. A kormányreakciók az M-specifikus Servotronic funkciónak köszönhetően még közvetlenebbé válnak, miközben a Dinamikus Menetstabilizáló (Dynamic Stability Control) az „M Dynamic” móddal a sportos vezethetőségre helyezi a hangsúlyt.

A BMW M6 Competition Package modellek optikai kiváltsága az exkluzív, eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 20 coll méretű M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra (601M kódszámú kéttónusú, duplaküllős dizájnnal) és a sport kipufogórendszer fekete-króm ikervégződése.

A vadonatúj fejlesztésű Competition Package teljesítménynövelő csomag a BMW M6 Coupé, a BMW M6 Cabrio és a BMW M6 Gran Coupé modellekhez 2015 júliusától lesz elérhető, opcionális extrafelszereltségként.