AutóAddikt Hírek Goodyear A Goodyear SuperSport abroncsa nyerte a Tyre Reviews gumitesztjét

A Goodyear SuperSport abroncsa nyerte a Tyre Reviews gumitesztjét

A Goodyear új Eagle F1 SuperSport gumiabroncsa végzett az első helyen a Tyre Reviews világelső ultra-ultra nagyteljesítményű (UUHP) gumitesztjén.

A vezető online gumitesztelő portál Texasban, a Continental Uvalde tesztpályáján, egy BMW M2-es autóval, 8 különböző márkájú abroncson; többek között Continental és Michelin gumikon végezte el UUHP tesztjét. Az autó első tengelyén 245/35 R19-es, a hátsón pedig 265/35 R19-es abroncsokat használtak.

Az alapos tesztelés során minden fontos szempontot megvizsgáltak, beleértve a száraz és nedves útviszonyok közötti kezelhetőséget és fékteljesítményt, a vízen futást (aquaplaning), a gördülési ellenállást, a zajt és a kényelmet, különös tekintettel e tesztek szubjektív szempontjaira. A Goodyear versenypályán szerzett tapasztalatára támaszkodó SuperSport abroncs kiváló tapadásával és kezelhetőségével fantasztikus eredményt ért el a tesztek mindegyikén, ami lehetővé tette, hogy a dobogón foglaljon helyet.

Jonathan Benson, a Tyre Reviews szakportál tulajdonosa a legjobb értékelést adta az új Goodyear Eagle F1 SuperSport abroncsnak, kiemelve, hogy az „kiválóan teljesít száraz és nedves pályán, jól kormányozható és egyensúlytartó bármilyen körülmények között”. Benson hozzátette, hogy „az új Goodyear Eagle F1 SuperSport minden fontos területen megszorongatta versenytársait; a Michelint és a Continentalt, nedves útviszonyok közötti irányíthatóságával pedig kiemelkedett közülük.” A nedves útviszonyok közötti kezelhetőség az, amiben az Eagle F1 SuperSport a leginkább lenyűgöző. Jonathan Benson szerint „ez az a terület, ahol az új Goodyear igazán kiemelkedő; természetes egyensúlyt biztosítva a kocsi eleje és hátulja között és kiváló tapadást nyújtva a teljes körön át.”
„Nagyon örülünk a teszt eredményének. Már az abroncs év eleji bevezetésénél tudtuk, hogy egy kiváló gumiabroncsot hoztunk létre, de hogy ezt egy olyan befolyásos és felkészült szakportál, mint a Tyre Reviews is igazolja, valóban bizonyítja a gumi kiváló teljesítményét” – fejtette ki Mike Rytokoski, a Goodyear európai konzumer szegmensének marketingvezetője (CMO).