AutóAddikt Magazin A MINI ismét bizonyította, mennyire értékálló

A MINI ismét bizonyította, mennyire értékálló

Hosszú évek múltán is lehengerlő a MINI életre szóló vezetési élménye: a brit prémium autógyártó modelljei számos kategóriában győzedelmeskedtek a Focus Online idei, Resale Value Giants elnevezésű értékállósági felmérésén.

mini_ertekallosag_autoaddikt

A németországi újautó-piac legkiemelkedőbb értéktartású modelljeit díjazó elismerést 2015-ben nem kevesebb, mint öt alkalommal ítélték oda a MINI-nek, amely újból alátámasztja a legújabb MINI modellek kiváló járműtechnológiájában, összetéveszthetetlen stílusában és prémium minőségében rejlő vonzerejét. Eme sikertörténet igazolja, hogy a MINI nem csupán újkorában, de hosszú évek múltán is az autóvásárlók kedvence. Az értékállósági ranglista élmezőnye idén is kiváltképp egyenletes: az új háromajtós MINI One, a MINI Cooper S Paceman és a MINI Cooper Coupé mellett a MINI One Cabrio is megvédte tavalyi elsőségét az értékállósági kiválóságok versenyében.

A Resale Value Giants elnevezésű értékállósági felmérést évről évre elvégzi a Bähr & Fess Forecasts piackutató intézet, a hiteles vizsgálathoz a németországi újautó-piac aktuális modelljeinek előre becsült, négy év utáni használtautó-értékét elemzik ki. A felmérés eredménye az egyes modellek újkori értékének négy év utáni értéktartási százalékát és értékcsökkenésének mértékét is mutatja. Az elemzésben számos autóipari piacszakértő is részt vesz, akik nem csupán a vizsgált modellek karakterét és jellegzetességét értékelik, de gyártójának imázsát, az adott modell összehasonlító tesztek során elért eredményeit, kategórián belül betöltött szerepét, valamint az általános gazdasági körülményeket is számításba veszik.

A MINI négy járműkategóriában vett részt a „Resale Value Giants” idei értékállósági felmérésben. A kisautó szegmensben az új háromajtós MINI One diadalmaskodott, négy év után 60,5%-ra becsült értéktartásával. A MINI Cooper S Paceman újkori árának 57,0%-os becsült értékállóságával ért el első helyezést a mini SUV modellek versenyében. A MINI One Cabrio legkiemelkedőbb értéktartásával (57,5%) és legkisebb mértékű értékcsökkenésével kettős győzelmet ünnepelhetett a nyitható tetejű járművek kategóriájában. A MINI Cooper Coupé modell értékállósága is felülmúlhatatlannak bizonyult, a legkisebb mértékű értékcsökkenést produkálva versenytársai között: a kétajtós sportoló idén ismét elnyerte a „Resale Value Giants” értékállósági felmérés kupé-aranyérmét.

Az újautók értéktartását vizsgáló független piaci felmérések elismeréseit immáron évek óta a legújabb MINI modelleknek ítélik oda a szakértők, a brit gyártó legendás képviselőinek rendszeres sikerei pedig azt bizonyítják, hogy a jövőbeni használtautó-piacokon továbbra is kiemelkedő kereslet mutatkozik majd ezen gokartos vezetési élményt adó egyéniségekre. Az új háromajtós MINI One sorozatban második alkalommal nyerte el kategóriájában a Resale Value Giants értékállósági elismerést, miközben a vadonatúj ötajtós MINI Cooper értéktartási előrejelzései is rendkívül bíztatóak. Év elején, az Auto Bild német autós szakmagazin és a Schwacke piackutató intézet közös, „Value Masters” elnevezésű értékállósági felmérésén az új ötajtós MINI modellt hirdették ki a 2015-ös év összes járműkategórián átívelő, abszolút győztesének.

Az értékállósági felmérések eredményei fontos információforrásként szolgálnak a potenciális újautó-vásárlóknak, akik választáskor az egyes modellek újkori ára és használtautó-értéke közötti legkisebb mértékű különbözetet is szem előtt tartják. Mint ilyen, újautó-vásárlásnál a hatékonyság és a megbízhatóság mellett az értékállóság is kiemelten lényeges szempont. A MINI modelljei kivétel nélkül mindegyik érintett járműkategóriában etalonként teljesítettek idén is, ismét bizonyítva kiválóságukat a gazdasági hatékonyság terén, melyet vérpezsdítő vezetési élménnyel és összetéveszthetetlen stílussal fokoznak.