AutóAddikt Hírek A Volvo Cars közétette új, ambiciózus üzleti célkitűzéseit

A Volvo Cars közétette új, ambiciózus üzleti célkitűzéseit

A prémium autókat gyártó Volvo Cars nyilvánosságra hozta azokat az új pénzügyi és üzleti célkitűzéseit, amelyek a következő évtized derekára a világ vezető autóipari szereplői közé emelik a vállalatot.

Ami az operatív tevékenységeket illeti, a vállalat várakozásai szerint eladásainak felét a tisztán elektromos üzemű járművek fogják adni, minden harmadik eladott autója képes lesz autonóm közlekedésre, továbbá az ügyfelek 50 százaléka előfizetéses konstrukcióban fogja használni járművét.

A Volvo Cars várakozásai szerint ezek a kezdeményezések alapvetően alakítják majd át a kapcsolatot a vállalat és annak ügyfélbázisa között. Erre alapozva a következő évtized derekára összesen több mint ötmillió közvetlen ügyfélkapcsolatot kíván kiépíteni a cég, ezzel megteremtve az ismétlődő bevételek új forrásait. Mindez a vállalat számára is jóval nagyobb lehetőséget teremt a csatlakoztatott (online) és egyéb ügyfélszolgáltatások fejlesztésére.

„Ügyfeleink elvárásai gyorsan változnak, éppen ezért a Volvo Cars is gyorsan változik. Ezek a kezdeményezések elősegítik a Volvo átalakulását: míg jelenleg tisztán autógyártók vagyunk, a jövőben közvetlen ügyfélszolgáltatóként fogunk fellépni” – mondta Hakan Samuelsson elnök-vezérigazgató.

Ami a pénzügyi terveket illeti, a Volvo Cars a többi prémium autógyártóval összevethető, prémium profitszintet kíván elérni. Ennek alapját a három globális értékesítési régió növekvő eladásai és bevételei, valamint a modellek szélesebb választéka teremti meg, beleértve egy vadonatúj piaci szegmens: az autonóm személyszállító vállalkozások részére eladott járműveket.

A vállalat kedvezőbb pénzügyi helyzetét a jövőben egyre nagyobb mértékben segítik majd elő a társult vállalatokkal megvalósítandó ipari szinergiák.

A Volvo Cars várakozásai szerint a prémium elektromos sportmodelleket fejlesztő Polestar márkával, valamint a Volvo Cars 30%-os tulajdonában álló új globális márkával, a Lynk & Co-val közösen fellépve alacsonyabb beszerzési költségekre, a fejlesztési költségek megoszlására, valamint méretgazdasági előnyökre lehet számítani.

„Ez megteremti a Volvo Cars számára a feltételeket ahhoz, hogy a következő évtized derekáig folytassa gyors ütemű növekedését.” – tette hozzá Mr Samuelsson. „A vállalat 2010 óta globális prémium autógyártó vállalattá alakult át. Most itt az ideje, hogy ebből az átváltozásból tovább lépjünk a többi prémium márkához mérhető, fenntartható jövedelmezőség időszakába.”

A Volvo Cars az értékesítés és a profit terén egyaránt új rekordot ért el 2017-ben: világszerte 571 577 darab gépkocsit adott el, üzemi eredménye pedig 27,7 százalékkal emelkedett. Ezek a nagyszerű eredmények a negyedik éve szakadatlanul tartó, rekord mértékű növekedés eredményei, és rávilágítanak arra, hogy a Volvo pénzügyi szerkezete és operatív tevékenységei sikeresen alakultak át a Geely Holdings tulajdonossá válása óta. A vállalat emellett az elmúlt néhány évben globális gyártói jelenlétét is kiterjesztette, valamint teljesen megújította termékportfolióját.