AutóAddikt Magazin Átadták az első hazai Nissan E-NV200 modellt

Átadták az első hazai Nissan E-NV200 modellt

Az Európában már több országban is rendkívül sikeres e-NV200 karrierje a tegnapi naptól Magyarországon folytatódik. Az Everda Kft. május 7-én, azaz pont egy napja, csütörtökön délután vette át a Nissan Gablini telephelyén új Nissan e-NV200 furgonját.

nissan_e_nv200_gablini_atadas_2015_autoaddikt

„Ez az első, de bizton nem az utolsó elektromos kisfurgon a cég flottájában, hiszen a MagNet Bankkal, mint finanszírozó partnerrel közösen kialakított ElectroMagNet tartós bérleti finanszírozási konstrukció keretében napokon belül további ügyfelek számára megrendelt elektromos Nissan kisteherautók követik majd az első fecskét. Amely nyarat is csinál, s nemcsak azért, mert május elején vagyunk, hanem azért is, mert ennek a hazai villanyautózás történetében mérföldkőnek számító járműnek az átadása egy visszatarthatatlan fejlődési folyamat fontos eleme is egyben.” mondta Sebestyén István, a Magyar Villanyautó Klub elnöke, az Everda Kft. vezetője. „Ez az a folyamat, amely a tisztább és csendesebb környezethez, gazdaságosabb városi áruszállításhoz és környezettudatosabb hazai kisvállalkozásokhoz fűzet el bennünket” – fűzte hozzá.

A Nissan az elektromos járművek vezető globális gyártója. 2014-ben a Nissan LEAF volt a legnagyobb darabszámban értékesített elektromos jármű Európában és világszerte. Tavaly a Nissan az e-NV200 kishaszongépjárművel bővítette a kínálatát, amely az NV200 furgon kategóriaelső csomagterét és praktikumát a Nissan LEAF kifinomult, zéró-emissziós hajtásláncával és kivételesen alacsony üzemeltetési költségeivel ötvözi. Idén, a furgon és kombi változatok után a Nissan tovább bővíti az e-NV200 palettát a 2015-ös Genfi Autószalonon bemutatott hétüléses személyszállító Evalia bevezetésével.

A csendes, gazdaságos szállítóeszközzel a jövőben egyre gyakrabban találkozhatunk majd hazánk útjain, többek között a Nissan, az Everda Kft. és a MagNet Bank együttműködésének is köszönhetően.