AutóAddikt Magazin Az Opel teljesen elektromos lesz, belép a kínai piacra, a Manta-e pedig...

Az Opel teljesen elektromos lesz, belép a kínai piacra, a Manta-e pedig valósággá válik

Az Opel teljesen új fejezetet nyit elektromos offenzívájában: a gazdag tradíciókkal rendelkező német márka nem csak bővíti elektromos portfólióját, de 2028-tól a tisztán elektromos autókra fókuszál Európában. Az Opel ugyanakkor belép a világ legnagyobb autópiacára, Kínába – egy teljesen elektromos márkaként. Ezen felül a legendás Opel Manta visszatér egy tisztán elektromos autó formájában.

„2028-tól az Opel kizárólag elektromos autókat fog kínálni legfontosabb piacán, Európában” – mondta Michael Lohscheller, a  cég vezérigazgatója a Stellantis digitálisan közvetített rendezvényén, az EV Day 2021-en, amely a cégcsoport elektromos autókkal kapcsolatos stratégiájáról szólt. „A döntés világosan mutatja az Opel elkötelezettségét az elektromobilitással kapcsolatban. A jövő autóipara elektromos – és az Opel ennek fontos része. Újra definiáljuk az Opelt, egy fiatal, zöld és globális márkaként. Egy nettó nulla CO2 kibocsájtású jövő felé haladunk, a CO2 az új pénznem az iparágban.”

Ezen felül megszületett a végleges döntés arról, hogy az Opel visszatér Kínába. Erről további részleteket később közöl a cég. „Mi azt ígértük, hogy az Opel globális márkává nő – és ennek megfelelően cselekszünk is. Kína a világ legnagyobb autópiaca és bizonyosak vagyunk abban, hogy jövedelmezően tudunk majd ott növekedni. A kínai vásárlók érdeklődéssel várhatják az Opel újdonságait, az érzelmekre ható német márka visszatérését” – mondta Michael Lohscheller vezérigazgató.

Michael Lohscheller azt is bejelentette, hogy újjászületik a legendás Opel Manta, köszönhetően annak a rendkívül pozitív fogadtatásnak is, amelyet a Manta GSe ElektroMOD tanulmányautó kapott. „A Manta egy igazi ikon a Opel történelmében és egyben inspiráció a márka jövőjét illetően is. Egy új Manta kerül majd sorozatgyártásba az évtized közepe táján – természetesen teljesen elektromos meghajtással” – mondta Lohscheller.

Az Opel most is nagyszabású elektromos offenzíva közepén tart, az idén már 9 modellben lesz kapható valamilyen elektromos meghajtás, 2024-re pedig valamennyi Opel elérhető lesz elektromos változatban.