AutóAddikt Újdonságok Bemutatkozott a Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale, mindkettő exkluzív felszereltséget...

Bemutatkozott a Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale, mindkettő exkluzív felszereltséget kapott

Az új Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale az első SUV-k a Ford Vignale prémium termék- és vásárlói élmény programjában. Ezek az autók immár Európa legnagyobb értékesítési eredményeit produkáló szegmensében is kielégítik a luxuskivitelű autók iránti egyre növekvő igényt.

ford-edhge-vignale-2016-autoaddikt

A Ford Kuga Vignale és a Ford Edge Vignale SUV-k exkluzív felszereltséget és prémium kidolgozást kínálnak, például szmoking-stílusú öltésekkel díszített Windsor bőrkárpitozást, különleges Vignale fényezéseket, és olyan részletmegoldásokat, mint a jellegzetes, hatszögletű Ford Vignale hűtőrács.

A legmodernebb technológiák sorában a Ford Adaptív Fényszórórendszere is szerepel, amely a mindenkori út- és forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát és erősségét, valamint a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely immár még gyorsabban működik, és 8 colos érintőképernyője a mobiltelefonokon már megszokott kétujjas és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető.

Az erős, takarékos és finoman működő motorok palettáján megtalálható a Ford Edge Vignale modellhez megrendelhető 180 lóerős TDCi, és 210 lóerős bi-turbo TDCi dízel, a Ford Kuga Vignale vásárlói pedig a 2.0 literes, 180 lőerős dizelmotor mellett 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motort is választhatják. A Ford Intelligens Összkerékhajtás (AWD) az alapfelszereltség része a Edge Vignale és a Ford Kuga Vignale kínálatában. Az új összkerékhajtási rendszer kanyarodáskor változtatja az oldalak közötti nyomaték elosztását, ami jelentősen javítja a kezelhetőséget és a stabilitást.

Szükség esetén akár a nyomaték száz százalékát tudja az első vagy a hátsó kerekekre továbbítani.  A hajtás megosztható a jobb és bal oldali hátsó kerék között mely kimagasló kezelhetőséget teremt. Ezt leginkább az a technikai fejlesztés segíti, amely lehetővé teszi, hogy a hátsó tengelyre jutó teljes nyomaték bármelyik kerékre továbbítható. A hátsó tengelyeken való nyomatékmegosztás segít minimalizálni az alulkormányzottságot, kiváló kanyarodási képességet és stabilitást biztosít.

A Ford Edge Vignale kifinomultságát még magasabb szintre emeli a Ford Aktív Zajkioltás, ami az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

Európában 2005-ben az összes eladott személygépkocsi 6 százaléka volt SUV, ám 2015-re ez az arány 23 százalékra nőtt.* Az iparági értékesítéseket elemző IHS intézet szerint további növekedés várható a szegmensben, és 2020-ra 27 százalék lesz a SUV-modellek aránya az európai piacokon. A 2015-ben eladott 102.000 Kuga négyötöde a gazdag felszereltségű Titanium változatban kelt el, ami világosan jelzi a luxus iránti igényt a SUV-szegmensben.

Ford Kuga Vignale

Az új Ford Kuga modellre épülő Ford Kuga Vignale egy exkluzív kivitelű modell, amit különleges gyöngyházfényű Milano Grigio fényezés díszít, rozé árnyalatú metálcsillogással; az első és hátsó alsó védőlemezt, valamint az ajtóbetéteket és a csomagteret fényes feketére színezték. Az autó orr-részének látványát a jellegzetes hatszögletű Vignale hűtőrács-kialakítás uralja.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Kuga Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere színben pompáznak. A gazdag bőrkárpitozás a műszerfalra is kiterjed.

A Ford Kuga Vignale olyan fejlett vezetést segítő rendszereket kínál, mint a Ford Merőleges Parkolás funkciója, amely automatikusan bekormányozza az autót két másik jármű közé, illetve az Active City Stop ütközésmegelőző rendszer továbbfejlesztett változatát, valamint a Kéz Nélkül Működtethető Elekrtomos Csomagtérajtót.

A Ford Adaptív Bixenon Fényszórórendszere a mindenkori út- és forgalmi viszonyokhoz igazítja a fénycsóva irányát és erősségét, az Időjárás-függő Világítás technológia pedig automatikusan vezérli a fényszórókat, hogy a vezető még extrém felhőszakadásban is könnyebben észlelhesse az út mentén feltűnő veszélyforrásokat.

A Ford Kuga Vignale motorkínálatában a következő erős és takarékos blokkok szerepelnek:

  • 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost hatfokozatú automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 7,5 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 173 g/km)
  • 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 5,2 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 135 g/km) vagy hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással (üzemanyag-fogyasztás: 5,2 l/100 km, CO₂-kibocsátás: 134 g/km)

Ford Edge Vignale

A stílusos és modern Ford Edge Vignale külső megjelenését gondosan kidolgozott részletek varázsolják különlegessé; ilyen például a ködfényszórók egyedi krómkerete, a Ford Vignale sorozat jellegzetes hatszögletű felső hűtőrácsa sötét matt fényezéssel és polírozott alumínium kerettel, vagy éppen a 19 colos, polírozott alumínium keréktárcsák. Az exkluzív fényezések listáján a metálbarna Vignale Ametista Scura árnyalat is szerepel.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford Edge Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere vagy sötét Ebony színekben rendelhetők. A bőrkárpitozás a középső kartámaszra és a tárolódobozra is kiterjed, akárcsak a műszerfalra, amelynek utasoldali részén alumínium hullámvonal fut végig.

“A Ford Vignale kifinomultságot és prémium sportosságot sugall” – vélekedett Joel Piaskowski, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “A Ford Vignale segítségével a vásárlók sokkal egyedibb módon élvezhetik a luxust, és fejezhetik ki egyéniségüket.”

A kifinomult technológiák sorában megtalálható még a Ford Aktív Zajkioltás is, ami a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben.

A vezetés stresszét egyéb megoldások is csökkentik. A Széles Látószögű Első Kamera segítségével az autós be tud nézni az utcasarkok mögé, mérsékelve ezzel az ütközésveszélyt; vagy éppen a Holttérfigyelő, a  Közlekedési Tábla Felismerés, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, a Sávtartó Asszisztens és a Vezetőfigyelmeztető rendszer.

A Ford Edge Vignale vásárlói két erős dízel hajtáslánc közül választhatnak: az egyik a 210 lóerős bi-turbo TDCi hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással, a másik pedig a 180 lóerős, 2,0 literes TDCi hatfokozatú manuális sebességváltóval és Intelligens Összkerékhajtással. Mindkét hajtáslánc üzemanyag-fogyasztása 5,9 l/100 km, CO₂-kibocsátásuk pedig egyaránt 152 g/km.

A kényelmes és biztonságot növelő fejlett technológiák

Minden Ford Vignale modell alapfelszereltségének része a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely gyorsabban működik, és újratervezett 8 colos érintőképernyője immár a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető. A SYNC 3 megalkotásához a Ford több mint 22.000 vásárlói visszajelzést, kutatóintézetek meglátásait és közvélemény-kutatások eredményét dolgozta fel, hogy az új változat a lehető leginkább felhasználóbarát legyen.

A SYNC 3 áttervezett érintőképernyőjén nagyobb és könnyebben kezelhető gombok láthatók, és a kijelző ugyanúgy kezelhető, mint egy okostelefon.

Az iPhone-felhasználók az Apple CarPlay rendszert aktiválva egyszerűbben is biztonságosabban használhatják iPhone készüléküket, amelyről hívásokat és szöveges üzeneteket indíthatnak és fogadhatnak, a mindenkori forgalmi viszonyok szerint határozhatják meg útvonalukat, és még számos más szolgáltatást használhatnak – miközben tekintetüket nem kell elfordítaniuk az útról. Az Android™ felhasználók az Android Auto rendszert használhatják arra, hogy a már kedvelt alkalmazásokat és szolgáltatásokat (pl. Google Search, Google Maps vagy Google Play) biztonságosabban és egyszerűbben használhassák. A vezeték nélküli szoftverfrissítések automatikusan elérhetők a Wi-Fi hálózaton keresztül.

A Ford Intelligens Összkerékhajtása észrevétlenül osztja meg a forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt – vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban – képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását az első és a hátsó kerekek között.

Gondos tesztelés

Minden Ford Vignale jármű a vásárló egyéni megrendelése alapján készül, és gyártása során ugyanolyan fontos szerepet játszik a hagyományos kézműves kidolgozás, mint a legmodernebb technológia. Az elemek illesztéseit és a fényezés minőségét a legújabb lézeres és kamerás eljárások mellett gyakorlott szemek ellenőrzik, hogy a végeredmény biztosan megfeleljen az ügyfelek igényeinek.

A mesterszerelők – akiknek vérükben van a precizitás és a minden apró részletre kiterjedő figyelem – több mint két órán kézi polírozással tökéletesítik egy-egy autó fényezését, és ugyanilyen alapossággal vizsgálják át az autó bőr üléskárpitjait is, amely lézeres szabással készülnek.

A Vignale modellek 100 további minőségellenőrzési teszten mennek keresztül, és a Ford spanyolországi Valencia üzemében még strucctoll legyezőket is használnak arra, hogy a tökéletes felületkidolgozás érdekében a Ford Vignale karosszériákról a fényezés előtt a legapróbb porszemet is eltávolítsák.

Kibővített Ford Vignale kínálat

Az új Ford Kuga Vignale és Ford Edge Vignale bemutatásával immár négy modell szerepel a Ford Vignale portfólióban; az első ilyen autó a 2015-ben megjelent Ford Mondeo Vignale négyajtós és kombi változat volt, amit ez év elején a hétüléses Ford S-MAX Vignale követett.

ford-kuga-vignale-2016-autoaddikt

A Ford Vignale modellcsalád autói az Európa-szerte megnyitott FordStore márkakereskedésekben rendelhetők meg. A FordStore kereskedések kifejezetten e célra kialakított Vignale Élményterei személyre szabott vásárlói élményt teremtenek, s e folyamatot Vignale Értékesítési Tanácsadók segítik. Eddig 360 FordStore létesítmény nyílt meg, és vállalat azt tervezi, hogy a jövő év elejére 400 tagúra bővíti a hálózatot.

A Ford ugyanakkor egy életstílus-szolgáltatást is kínál, amely egyedi ajánlatokkal szolgál a Ford Vignale ügyfelek számára, igazodva utazási és életstílusbeli szokásaikhoz. az exkluzív Vignale Klub a különleges élmények válogatott kollekcióját kínálja a Ford Vignale ügyfeleknek.

Mindemellett az ügyfelek rendelkezésére áll az Apple és Android™ operációs rendszerekre kifejlesztett Vignale Service okostelefonos alkalmazás is. Az alkalmazás közvetlen kapcsolatot kínál a Vignale Magazin online életstílus-tartalmaihoz; vezetési tippeket és információkat ad; segít megkeresni a legközelebbi márkakereskedést; GPS-alapú szolgáltatásai közt megtalálható a Ford Vignale Park Me és a benzinkút-kereső, és egyetlen érintésre kapcsolatot teremt a vészhelyzeti segélyhívó szolgálattal vagy a Vignale One Call munkatársaival.

A vásárlók a kifejezetten e célra létrehozott Ford Vignale honlap online konfigurátora segítségével ismerhetik meg az autók árait és extráit – köztük az év elején megjelent új dizájn-opciókat, amelyek révén a vevők még inkább saját egyéniségükhöz formálhatják a Vignale modellek külső stílusát.

“Vásárlóink igényes emberek, akik többet várnak a Fordtól. Olyannyira, hogy bizonyos modelljeink értékesítésében akár a 70 százalékot is eléri a legmagasabb szintű Titanium felszereltség aránya” – nyilatkozta Jim Farley, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. „A Ford Vignale révén mind a luxus, mind a személyes szolgáltatások tekintetében a Ford legjavát kínálhatjuk vásárlóinknak.”