AutóAddikt Exkluzív DeAgostini DeLorean DMC-12 1:8 építés projekt DeAgostini DeLorean DMC-12 1:8 építés – 6. lapszám: a jobb első futómű megépítése

DeAgostini DeLorean DMC-12 1:8 építés – 6. lapszám: a jobb első futómű megépítése

Újra folytatjuk a Back to the Future sorozat kultikus gépjárművének, a DeAgostini DeLorean DMC-12 1:8-nak az építését.

A 6. lapszámban az első futómű jobb oidali részét találtuk. Nézzük is, hogyan raktuk össze.

Jobb első futóműkonzollal kezdtük a szerelést, ehhez hozzátársítottuk az alsó nyúlványt először. Ebbe behelyeztük a lengéscsillapítót, majd ráhúztuk a rugót. Ezután annyira összenyomtuk a futóművet, hogy a lengéscsillapítót rögzíteni tudjuk a konzolon

Folytattuk az alsó lengőkar beszerelésével, ezt az alkatrészt alul és felül is egy-egy csavarral kellett felfogatni. Viszonylag nehézkesen, hiszen a furatoknak nem volt külön kialakított helyük, így a két alkatrész nem passzolt direktben egymásba.

Mindezekután a féktárcsához kellett erősíteni a rugóstagot, majd a féknyerget 1 csavarral rögzítettük. Utána a féktárcsa-elemet hozzácsavaroztuk az alsó lengőkarhoz, és el is készültünk.

Mivel a DeLorean kerekei speciálisan lehajlanak, ezért kellett e megoldást alkalmazi a futóműnél. Egy apró mágnes tartja normál állásban a futóművet, amelyet könnyedén le lehet hajtani a továbbiakban.

Rendeld meg most a kiadó weboldaláról, használd a promóciós kódodat DELOREANAUTO és élvezd az előfizetéssel járó ajándékokat!