AutóAddikt Exkluzív DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés projekt DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 11. lapszám: a sebességváltóház összerakása

DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 11. lapszám: a sebességváltóház összerakása

A DeAgostini Wartburg 353 1:8 modell megépítése kapcsán eljutottunk a sebességváltóház összeszereléséhez.

Mint min den apró részlete a modellnek, a 11. lapszámban talájató sebváltóegység kidolgozása, minden millimétere ultrarealisztikus, ténylegesen. Mindezt olyan apró formában, hogy nem egy esetben nagyító után kell folyamodnunk, alapvetően azért, hogy ténylegesen stimmeljen minden a végeredményt illetően.

Először a váltóház féltengely gumiharangját, majd annak tömítését biggyesztettük a helyére, oldalanként kellett így tennünk. Ezután jöhetett maga a féltengely, egy csavarral rögzítve – a menetirány szerinti bal oldal mehetett is a helyére, hozzáerősítve a motorblokkhoz. A másik oldalnál szintén ugyanez volt a folyamat.

A legnehezebb részlet a kuplung behúzójának a rugóstagja volt: a parányi rugó két végén lévő kampó beakasztása nagyjából 1 órát vett igénybe minden túézás nélkül. Végül természetesen sikerült, a végeredmény pedig illusztris lett.

Rendeld meg ezt a fantasztikus kiadványt  a kiadó weboldaláról a link segítségével, használd a WARTBURGAUTOADDIKT promóciós kódot és élvezd az előfizetéssel járó előnyöket!