AutóAddikt Autó-motorsport Dunlop abroncsot használnak a Porsche csapatok a FIA World Endurance Championship és...

Dunlop abroncsot használnak a Porsche csapatok a FIA World Endurance Championship és a Le Mans versenyekhez

A FIA Endurance Világbajnokságban (WEC) versenyző két Porsche csapat megerősítette, hogy Dunlop abroncsokra váltottak.

A Dunlopot választotta a WEC LMGTE AM osztályában versenyző, sikeres Dempsey-Proton és Gulf Racing csapatok, többek között a 24 órás le mansi futamon is, összehasonlító tesztelést és a Dunloppal a European Le Mans Series (ELMS) európai versenysorozaton folytatott együttműködés tapasztalatara támaszkodva.

A Dunlop a 24 órás le mans-i verseny történetének legsikeresebb abroncsgyártója, összesen 34 győzelemmel. Az elmúlt hat évben zsinórban a Dunlopot választották a maratoni francia futam LMP2 prototípus osztályának bajnokai. A prototípusok versenyén aratott sikert követően 2016-ban a Dunlop az LMGTE osztályt is látókörébe vette – mely az Aston Martin Racing csapattal folytatott műszaki együttműködés keretében már az első évben bajnoki címet hozott. A WEC sorozat tanulságai és a Dunlop által az ELMS során szerzett tapasztalatokat egyaránt felhasznáták azokon az abroncsokon, melyekkel a mindkét csapat által benevezett Porsche 911 RSR autókat is felszerelik.

Xavier Fraipont, a Dunlop Motorsport Europe ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Nagy örömmel tölt el minket, hogy két tapasztalt Porsche motorsport csapat is a Dunlopot választotta műszaki partnerének. Az Aston Martinnal közösen az LMGTE osztályban tavaly megszerzett bajnoki címet követően az, hogy összehasonlító tesztelés után a Dunlopra esett választásuk, jól bizonyítja teljesítményünket”.

Christian Ried, a Proton versenycsapat elnöke és pilótája hozzátette: „Biztos vagyok abban, hogy a Dunloppal folytatott konstruktív és professzionális együttműködésünk mindkettőnk számára hatalmas előnyökkel jár majd.”

Az, hogy a két Porsche csapat a Dunlopot választotta, felidézi a két vállalat közötti sikeres együttműködés emlékeit a 24 órás le mansi verseny történetéből. 34 győzelme közül a Dunlop 9-et a Porschéval közösen aratott, olyan ikonikus modellekkel, mint a 935, 936, 956 és a 962.

A Porsche és a Dunlop közötti szoros kapcsolat a fejlesztés terén a márciusi Genfi Autószalonon is megjelent. A Sport Maxx Race utódját a Porschéval közösen fejlesztették ki, hogy megfeleljen új 911 GT3 modelljük magas követelményeinek. Az előző GT3 modellre szerelt első generációs Sport Maxx Race abroncsok után a Dunlop most újabb speciális abroncsokat kínál a Porsche járműveihez.

Előző cikkA jövő könnyűszerkezetes megoldásain dolgozik a Volkswagen-csoport
Következő cikk[TESZT] Kia Niro 1.6 GDI hibrid – töretlen fejlődés