AutóAddikt Újdonságok Duplaturbós motort kaphat az új Lexus GS F

Duplaturbós motort kaphat az új Lexus GS F

A japán Best Car magazin értesülései szerint a jelenlegi Lexus GS F ötliteres motorját az új változatban egy teljesen új fejlesztésű twin turbós motor váltja.

A lap által közölt információk szerint a GS F következő generációjába egy új, négyliteres V8-as duplaturbós motor kerül, amely a közeljövőben a Lexus LC F változatában fog bemutatkozni. A 90 fokos hengerszögű erőforrást két darab kétliteres, soros négyhengeres 8AR-FTS motor összeillesztésével készítették, legnagyobb teljesítménye eléri a 600 lóerőt. Valószínű, hogy ezzel a motorral együtt az új GS F-be is bekerül majd az LC számára készült 10-fokozatú automata sebességváltó.

Az aktuális Lexus GS F elnyerte a Top Gear korábbi arcának, Jeremy Clarksonnak az elismerését is, aki a modellt minden idők egyik legjobb Lexus modelljének nevezte. Clarkson a következőket mondta a GS F-ről: „Nehéz elhinni, hogy ez egy hatalmas és kényelmes ötszemélyes limuzin, használható csomagtartóval, mert a vezetése és dinamikája olyan, mint egy komoly sportautóé; a Lexus GS F a vérbeli autóvezetőknek készült modell.”

Kíváncsian várjuk, mit mond majd Clarkson az új GS F tesztje után, amely körülbelül húsz százalékkal erősebb lesz a jelenlegi modellnél.

A jelenlegi Lexus GS F-et a modellcsalád legerősebb, sorozatban gyártott változatát egy ötliteres, 477 LE teljesítményű, 530 Nm maximális forgatónyomatékú V8-as motor hajtja, amely egy nyolcfokozatú, szekvenciális, automata Sport Direct Shift sebességváltóval dolgozik együtt. A kocsi 0-100-as gyorsulása mindössze 4,5 másodpercet vesz igénybe. Maximális sebességét pedig 270 km/h-ban elektronikusan korlátozták.

Előző cikkA 2017-es FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán három MINI is rajthoz áll
Következő cikk[TESZT] Kia Optima SW GT – optimálisan manipulálja az érzékeket