AutóAddikt Hírek Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen Zwickauban

Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen Zwickauban

Az ötmilliomodik Szászországban készült Volkswagen pár nappal ezelőtti bemutatóján az összes szászországi Volkswagen telephely dolgozója részt vett.

volkswagen-5-millio-zwickau-autoaddikt

A jubileumi jármű egy 1,8 literes, 132 kW (180LE) teljesítményű TSI motorral, hat fokozatú manuális sebességváltóval és 4MOTION összkerékhajtással szerelt tornádópiros színű Golf Alltrack. Az első Szászországban készült Volkswagen egy Polo volt, amely 1990. május 21-én gördült le a gyártósorról. Ma Golf, Golf Variant, Passat Variant és Phaeton modellek, TSI motorok és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Prof. Dr. Siegfried Fiebig, a Volkswagen AG teljes jogú főmegbízottja és a Volkswagen Sachsen GmbH vezetőségének szóvivője megköszönte a munkatársaknak és partnereknek a személyes elkötelezettségüket. Méltatta a termelési jubileumot, mint egy fontos mérföldkövet a vállalat történetében, amely ráadásul egybeesett a vállalat megalapításának 25 éves jubileumával is. A menedzsment és az összes munkatárs látja azonban a kihívást. Fiebig még egyszer egyértelművé tette, hogy nem engednek kitűzött céljukból, hogy még ebben az évben elérjék a mágikus határt a 300 000 legyártott járművet.

„A huszonöt év alatt legyártott ötmillió Volkswagen új rekordot jelent az autóországnak nevezett Szászországban (Autoland Sachsén)” – nyilatkozta Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen üzemi tanácsának vezetője és a felügyelőbizottság elnökhelyettese. A jubileum nagy jelentőségű a szászországi autógyártás és a Volkswagen munkatársai számára: „A Volkswagen az első autógyártó, amely a szászországi autógyártás 110 éves történelme során az ötmilliós darabszámot elérte.”