AutóAddikt Magazin Euro NCAP: 5 csillagot kapott az új Opel Grandland X

Euro NCAP: 5 csillagot kapott az új Opel Grandland X

Az új Opel Grandland X az Euro NCAP ma nyilvánosságra hozott törésteszt-eredményei között a maximálisan lehetséges öt csillaggal szerepel.

A stílusos, ugyanakkor rendkívül praktikus SUV mind a négy biztonsági kategóriában jó osztályzatot kapott – a felnőtt és gyermek utasok védelmére éppúgy, mint a gyalogosvédelemre és a biztonsági asszisztensekre.

Az Euro NCAP ezenkívül ellenőrizte a Grandland X kívánságra beépített automatikus vészfékezésének hatásosságát is, és a teszten remekül bevált a rendszer.
Ezen túlmenően is sokféle elsőosztályú asszisztens- és biztonsági rendszer közül választhat az Opel Grandland X vásárlója.

A fáradtság-felismerő például riasztja az autóst, ha elbágyadásra vagy figyelmetlenségre lehet következtetni a vezetési stílusából. Ilyenkor emlékezteti, hogy hosszabb úton tartson néha pihenőt. Az opcionális teljesen LED-es (AFL LED) fényszóró pedig anélkül biztosítja a lehető legjobb látást, hogy elvakítana másokat, nappallá varázsolja az éjszakát, és önműködően alkalmazkodik a menethelyzethez.ű

Az utazást a Grandland X fedélzetén az Opel OnStar könnyíti meg. A személyes online- és szolgáltatási asszisztens, amellett, hogy segít megtalálni az ellopott autót, és a lehető legjobb csatlakoztatást nyújtja a 4G/LTE WLAN-Hotspottal, szállodai szobafoglalásban vagy parkolóhely-keresésben is számítani lehet rá. Baleset után automatikusan jelentkezik be az „őrangyal”, és összeköti a jármű utasait személyes Opel OnStar-tanácsadójukkal, aki szükség esetén riasztja a mentőket.

Előző cikkMaximális, ötcsillagos EuroNCAP minősítést kapott a Jeep Compass
Következő cikk[TESZT] Renault Master Energy 2.3 dCi 170 – minden belefér, túlzás nélkül